0031(0)79-20 33 007

Audioguides synchroon met beeld

U bent hier: Start > Geproduceerde Content > Audioguides > Audioguides synchroon met beeld

Dit bericht is geplaatst in: Audioguides

Audioguides synchroon met beeld

De audio op audioguides synchroon met beeld laten lopen is belangrijk. Het synchroon weergeven van audiobestanden bij beeldschermen in musea en (tijdelijke) tentoonstellingen is een fluitje van een cent, maar tegelijkertijd ook niet meer dan logisch. Lees hier wat er binnen handbereik is.

WAT HEB JE ER AAN?

Wellicht heeft u het thuis al eens ervaren. Bepaalde Nederlandse televisiekanalen hebben er veel last van. Het beeld loopt niet synchroon met het geluid. Of andersom. Dat kan behoorlijk vervelend zijn. Helemaal als je er ook nog eens extra op gaat letten.

Het logische gevolg is dat het programma als vervelend ervaren wordt en afgezet wordt. Laten we dit eens doortrekken. Stel, u heeft een tentoonstelling. Of een museum. U heeft uw bezoekers verwent met een mooie Orpheo audioguide en zodoende kunnen ze bij de door u getoonde items allerlei informatie horen in plaats van hele stukken tekst te moeten lezen.

Tot zover geen probleem, maar nu komen uw bezoeker aan in een gedeelte van uw tentoonstelling waar een groot beeldscherm is waarop een video te zien is. U wilt graag dat uw bezoekers gebruik kunnen blijven maken van hun Orpheo audioguide en dat wat ze horen ook precies gelijk loopt met hetgeen ze op dat moment op het videoscherm zien. Leuke bijkomstigheid is dat uw bezoekers zo tijdens hun bezoek niet de hele tijd hun hoofdtelefoon op of af hoeven te zetten. Kan dat?

SYNCHROON BEELD EN GELUID

ZO DOEN WE DAT!

Ja, dat kan. Het is nog eenvoudig ook met Orpheo audioguides. Wat we eigenlijk doen is het geluid dat bij het beeld hoort verplaatsen naar de audioguide van uw bezoekers. Net als alle andere informatie staat deze dus al op de audioguide zelf en is het op het moment dat uw bezoeker de betreffende ruimte betreedt een kwestie van het beeld en geluid synchroon laten lopen.

Door gebruik te maken van tijdcodes is dit geen enkel probleem. Heel simpel: de audioguide bepaalt zeer nauwkeurig waar de video op dat moment is (tijdcode) en begint op dat punt de audio af te spelen. Andere klanten hebben al geconstateerd dat het onmogelijk is om het systeem niet goed te laten functioneren.

Orpheo Mikro LX audioguides videosynchronisatie
Een kijkje in de keuken

Orpheo Mikro LX Audioguides synchroon met beeld

Om audioguides synchroon met beeld te laten lopen heeft u de mooie Orpheo Mikro LX audioguides nodig. Deze audioguides zijn standaar klaar voor activatie via infrarood. Met andere worden; via infra rood kunnen de audioguides opdrachten ontvangen. Met deze audioguides haalt u een zee aan mogelijkheden in huis. Beginnend bij iets simpels als de kleur tot het eenvoudig zelf indelen van de audio content. Afbeeldingen kunnen trouwens ook meegegeven worden, maar dat terzijde.

ENKELE VOORDELEN

  • Door gebruik te maken van OGG audiofiles kunt u veel teksten kwijt in iedere taal;
  • Automatische activatie van de audiofiles schept mogelijkheden voor uw locatie. Standaard is handmatige activatie (meest gekozen);
  • Orpheo is een wereldwijde speler, met meer dan 25 jaar ervaring in deze markt;
  • Orpheo Mikro audioguides zijn bijzonder geschikt voor mensen met een gehoor- of zichtuitdaging;
  • Standaard is iedere Orpheo Mikro audioguide voorzien van twee hoofdtelefoonuitgangen en een luidsprekertje;
  • Eenvoudige bediening;
  • Door gebruik te maken van lanyards hebben uw bezoekers de handen vrij;
  • Zeer eenvoudig te voorzien van nieuwe content.

Locaties waar Audioguides synchroon met beeld lopen

Over: GuideXpresse is een modern netwerkbedrijf. De core-business is het verhuren en verkopen van rondleiding-, tolk- en meertalensystemen en audioguides. In 2011 opgericht als eenmanszaak op basis van jarenlange, bij de fabrikant Sennheiser, opgebouwde training, ervaring en netwerk. Vanuit het moderne kantoor te Zoetermeer worden alle opdrachten aangenomen en verwerkt. Door de bedrijfsopzet vanGuideXpresse is de reactiesnelheid hoog.GuideXpresse is veel te vinden in de volgende branches: Kerkwezen, Onderwijs (zowel school als sport), Vertalingen, Broadcast, Fabrieksbezichtigingen, Stadswandelingen, Toerisme en dergelijke. Met name in Nederland, België en Duitsland kunt u ons tegenkomen, maar de apparatuur kan wereldwijd gebruikt worden. U bent van harte welkom bij GuideXpresse voor: rondleidingsystemen, tolksystemen, meertalensystemen, conferentiesystemen, (GPS)audioguides, interactieve apps. GuideXpresse is door Sennheiser aangewezen als productspecialist op het gebied van Sennheiser rondleidingsystemen. Daarnaast is GuideXpresse exclusief distributeur van het mooie Franse merk Orpheo.