0031(0)79-20 33 007
Nationaal Militair Museum

Nationaal Militair Museum GEBOUW & ARSENAAL

Precies op de plek waar in 1913 de Luchtvaartafdeling van de Koninklijke Landmacht werd opgericht staat 100 jaar later het Nationaal Militair Museum. Een indrukwekkend gebouw met een spectaculair dak van 110 x 250 meter en 13 meter hoge glazen buitenwanden. Juist dat geeft de bezoeker een gevoel van ruimte en zicht op de collectie stukken buiten. Ontdek het Arsenaal en dwaal tussen tanks en vliegtuigen.

DE WACHTERS VAN HET ARSENAAL

Bij het betreden van het Arsenaal sta je oog in oog met twee onverschrokken krijgers uit onze vroege vaderlandse geschiedenis. Start je reis door de tijd 3000 jaar vC en beleef, voel en ervaar de geschiedenis van de Nederlandse krijgsmacht.

Orpheo Mikro audioguides bij Nationaal Militair Museum

Bij het Nationaal Militair Museum maakt gebruik van een installatie met Orpheo Mikro LX audioguides. Deze audioguides lopen continu mee in een algemeen showcontrol en starten overal automatisch. Evenals bij andere installaties zorgt infrarood techniek voor de activatie en bovendien het synchroon laten lopen van beeld en geluid. Om de boel zo hygiënisch mogelijk te houden wordt er gebruik gemaakt van de nieuwe Orpheo Airset hoofdtelefoons. Aanvullend is het goed om te weten dat de audioguides ook uitstekend zonder hoofdtelefoons gebruikt kunnen worden.

Puike installatie

Het hele systeem is geïnstalleerd door de jongens van Koppelco. Zoals te zien is op hun website is dit niet de eerste installatie van hun.

Bezoek de website van Nationaal Militair Museum