0031(0)79-20 33 007

hoofdtelefoons

U bent hier: Start > Geproduceerde Content > Audioguides > hoofdtelefoons

Dit bericht is geplaatst in: Audioguides | Tourguide

Een paar dingen zijn onveranderd belangrijk als het gaat om een hoofdtelefoon voor een audioguidesysteem of fluisterset; optimaal draagcomfort, hoge spraakverstaanbaarheid en hygiëne. Niet per sé in die volgorde.

Comfortabele hoofdtelefoons voor optimale ervaring

Wat bij GuideXpresse al jaren gewoon is in de verhuur vinden de bezoekers van onze klanten op locatie ook. Een hoofdtelefoon moet prettig zitten. Ook na een langere tijd. En dat is exact waar zowel de hoofdtelefoons van Sennheiser als Orpheo in uitblinken. Door het ergonomische ontwerp hebben de luisteraars na een tijdje niet meer in de gaten dat ze er een op hebben. Het grootste compliment voor een ontwerper!

Het lichte ontwerp, maar zeker ook de gebruikte materialen dragen hieraan bij. Maar denk ook aan het feit dat er bijvoorbeeld een kort snoer gebruikt wordt dat maar aan een zijde zit.

Orpheo-Airset-in-gebruik-aidiotour apparatuur
Orpheo Airset als waardevolle toevoeging op uw audiotour apparatuur

Altijd optimale spraakverstaanbaarheid

De hoofdtelefoons blinken uit in gemak en comfort. Dat staat als een paal boven water. Maar minstens zo belangrijk bij apparatuur waar het de bedoeling is dat er informatie gedeeld wordt is de spraakverstaanbaarheid. En laat dat nou net een speerpunt zijn bij de hoofdtelefoons van Sennheiser en Orpheo.
Beide hoofdtelefoons zijn niet enorm geschikt voor audiofiele HIFI weergave, maar zijn dusdanig geconstrueerd dat het midden gebied van het laagfrequente spectrum er bovenuit springt. Precies het gebied waar spraak zich bevindt.

orpheo-audioguides
Zowel de Sennheiser HP 02 (voorgrond) als de HD205 in actie

Hoofdtelefoons moeten hygiënisch zijn

Op het moment dat een hoofdtelefoon achtereenvolgens door meerdere mensen gedragen wordt, bijvoorbeeld in een museum of tijdens een rondleiding, is het belangrijk dat een deze hyginënisch en ook makkelijk te onderhouden zijn. De Orpheo Airset is daar heer en meester in. Door het ontwerp raakt het hoofdtelefoon gedeelte de oren nauwelijks en het gebruikte materiaal is eenvoudig af te nemen met een vochtige doek.

Dubbel plezier

Wat als klap op de vuurpijl wel leuk is om te vermelden is dat de audioguides, maar ook de tourguide ontvangers van Orpheo voorzien zijn van twee hoofdtelefoon uitgangen. Ideaal in geval van plotselinge piekdrukte! Of als je op zoek bent naar een kleine en flexibele fluisterset, zoals de Orpheo OTG 5+.

Overweging

Afsluitend is het goed om te melden dat er zeker moet worden nagedacht over de distributie van de hoofdtelefoons. Stel: uw museum heeft 200 hoofdtelefoons beschikbaar voor de bezoekers. Het is onverstandig om deze in een bak achter een balie te doen. De bekabeling raakt geheid verstrengeld en dat zorgt voor ergenis.

Denk op voorhand aan een uitgifte locatie voor de apparatuur. En denk daarbij ook aan een rack voor de hoofdtelefoons. Zie hieronder een voorbeeld, zoals een en ander gepresenteerd wordt bij Nationaal Militair Museum.

Over: GuideXpresse is een modern netwerkbedrijf. De core-business is het verhuren en verkopen van rondleiding-, tolk- en meertalensystemen en audioguides. In 2011 opgericht als eenmanszaak op basis van jarenlange, bij de fabrikant Sennheiser, opgebouwde training, ervaring en netwerk. Vanuit het moderne kantoor te Zoetermeer worden alle opdrachten aangenomen en verwerkt. Door de bedrijfsopzet vanGuideXpresse is de reactiesnelheid hoog.GuideXpresse is veel te vinden in de volgende branches: Kerkwezen, Onderwijs (zowel school als sport), Vertalingen, Broadcast, Fabrieksbezichtigingen, Stadswandelingen, Toerisme en dergelijke. Met name in Nederland, België en Duitsland kunt u ons tegenkomen, maar de apparatuur kan wereldwijd gebruikt worden. U bent van harte welkom bij GuideXpresse voor: rondleidingsystemen, tolksystemen, meertalensystemen, conferentiesystemen, (GPS)audioguides, interactieve apps. GuideXpresse is door Sennheiser aangewezen als productspecialist op het gebied van Sennheiser rondleidingsystemen. Daarnaast is GuideXpresse exclusief distributeur van het mooie Franse merk Orpheo.