0031(0)79-20 33 007
Audioguides huurt of koopt u bij guidexpresse

Audioguides (of audiotour of audiogids) bieden een opgenomen gesproken commentaar, normaal gesproken via een handheld-apparaat , aan de bezoekers van een bezoekersattractie zoals een museum . Deze apparatuur is in gebruik bij  self-guided tours op buitenlocaties of als onderdeel van een georganiseerde tour. De audiogidsen bieden achtergrondinformatie, context en informatie over de dingen die worden bekeken. 

De audiotourapparatuur biedt vaak meertalige versies en kunnen op verschillende manieren beschikbaar worden gemaakt. Door het flexibele karakter van de audioguides kunnen audioguides naast gesproken woord ook originele muziek en interviews bevatten. De bezoeker krijgen de audioguides veelal ter plaatse aangeboden. Naast audioguides zie je tegenwoordig ook steeds meer Bring Your Own Device als aanvulling op het aanbod.

Audioguides vindt u voornamelijk hier:

  • Musea
  • Tentoonstellingen
  • Stadswandelingen
  • Bedrijfs rondleidingen
  • Iedereen die de bezoekers op eigen tempo iets wil vertellen.

In 5 stappen de juiste audioguides voor u

Zoals u kunt lezen in deze blogpost is het vrij eenvoudig om de juiste audioguides uit te zoeken. Ga de volgende stappen na en u bent al een heel eind:

  • Budget vaststellen
  • Welke beleving moet de museum audio apparatuur minimaal bieden?
  • Denk na over de productie van de audiobestanden
  • Hou rekening met de distributie van de audioguides
  • Zet uzelf achter het stuur

Handmatig of automatisch

Het mooie van goede audioguides is dat ze flexibel zijn. Niet alleen in de manier van beheer, maar ook in hoe ze ingezet worden. De audioguides past u op basis van een op voorhand gedegen uitgewerkt plan aan de door u gewenste stijl. Audiobestanden worden dan handmatig gestart door middel van het intoetsen van een nummer. Dit gebeurt verreweg het meest in Nederland. Een andere mogelijkheid is om de audioguides (volledig) automatisch te laten werken Dit gebeurt veelal door middel van infrarood beacons (activatiepunt).

Wie bepaalt het tempo?

Soms wilt u de bezoekers in een bepaald temp dwingen. Dan is automatische activatie de uitkomst. Denk bijvoorbeeld aan Corpus. Daar gaat iedereen in groepsverband en op tijd door de attractie en iedereen hoort alles op hetzelfde moment dankzij lipsynchrone weergave.

Maar veel vaker komt het voor dat de bezoekers lekker op eigen tempo door uw museum mogen ronddwalen. Er wordt dan een nummer geplaatst nabij het te bekijken (en beluisteren) onderdeel. Dit nummer wordt dan ingetoetst op het numerieke toetsenbord van de audioguides.

Uiteraard kan een en ander ook gecombineerd worden, zoals bij Gouda Cheese Experience. Het grootste gedeelte van de tour wordt handmatig geactiveerd, maar op drie punten in de tour worden de audioguides automatisch geactiveerd om lip synchroon met het getoonde videobeeld te lopen.

Heeft u een vraag betreffende dit onderwerp neemt u dan contact op. Dit gaat het snelst via de knop rechtsonder in beeld. U kunt uiteraard het aanvraag formulier invullen.

GuideXpresse heeft de audioguides in de verhuur en in de verkoop.

Informatie Oprheo Mikro LX

De basis versie

Aanschaffen

Vraag eenvoudig een aanschaf offerte aan

Inhuren

Vraag eenvoudig een verhuurofferte aan