0031(0)79-20 33 007

Museum audio apparatuur

U bent hier: Start > Geproduceerde Content > Audioguides > Museum audio apparatuur

Dit bericht is geplaatst in: Audioguides

De bezoekers van uw museum laten zich graag zo goed mogelijk bedienen. Hoe gemakkelijker de informatie tot hen komt, hoe beter het is. Met museum audio apparatuur van Orpheo kunnen we u helpen om de bezoekerservaring bij uw publiek gigantisch te vergroten. 

Zo gaat het nog te vaak

U kent ze wel. Van die bordjes naast de tentoongestelde objecten met ellenlange lappen tekst. Er zijn maar weinig bezoekers, die ze van a tot z lezen. En dat is zonde, want u heeft ze er niet voor niets hangen. Hier staat belangrijke informatie over hetgeen er te zien is. 

Maar waarom lezen ze niet alles? Om te beginnen heeft het er vaak mee te maken dat uw bezoekers gewoon niet graag lezen. Het duurt vaak te lang en dan staan ze te lang stil op dezelfde plek. Een bord met tekst gaat nog wel, maar daarna begint het toch wat saai te worden. Daar moet toch een betere oplossing voor zijn?

MUSEUM AUDIO APPARATUUR

Ja, er is een veel betere oplossing. U kunt het zelfs zo gek maken als u zelf wilt of voor zover uw budget dat toelaat. In dit artikel willen we u graag wijzen op een budget- en gebruikersvriendelijke toepassing. We hebben het over Orpheo Mikro. Dit is een eenvoudige audioguide, die zich eenvoudig laat programmeren. Hierdoor heeft u bij wisselende tentoonstellingen in no time een nieuwe tour voor uw bezoekers. Belangrijk is natuurlijk wel dat de audiofragmenten (vaak gesproken teksten) van goede kwaliteit zijn. Zo blijven de bezoekers er langer bij. De audiofragmenten kunnen met de Orpheo Mikro op verschillende manieren geactiveerd worden. Verreweg de meeste klanten kiezen voor handmatige activatie, maar activatie via infra rood, GPS of RF ID is ook mogelijk.

In stappen naar de perfecte museum audio apparatuur voor u.

Enkele punten om rekening mee te houden:

  • Budget vaststellen
  • Welke beleving moet de museum audio apparatuur minimaal bieden?
  • Denk na over de productie van de audiobestanden
  • Hou rekening met de distributie van de audioguides
  • Zet uzelf achter het stuur.

Budget vaststellen

Het klinkt wellicht afgezaagd of als het intrappen van een open deur, maar het vast stellen van een budget is zeer belangrijk. Als u van tevoren weet wat er uitgegeven kan worden dan scheelt dat een hoop teleurstellingen achteraf. Gelukkig is de museum audio apparatuur Orpheo gunstig geprijsd. Veel musea kiezen voor de Orpheo Mikro LT kit. LT staat voor Lite en is als het ware een uitgeklede versie van de Orpheo MIkro LX.

Welke beleving moet de museum audio apparatuur minimaal bieden?

We kunnen veel kanten op met de audioguides van Orpheo. Een voorbeeld hiervan is of de bezoekers de audio bestanden handmatig zullen activeren of dat een en ander (volledig) automatisch gaat. Of een combinatie. Allemaal mogelijk. In Nederland wordt het meest gekozen voor handmatige activatie. Wilt u dat de bezoekers de audioguides om hun nek hangen en er verder niet naar omkijken of gaat u het OLED display van de audioguides benutten door middel van een afbeelding te laten zien. Bedenkt u ook op hoeveel punten en in hoeveel talen u de bezoekers wilt voorzien van audio. U kunt de audioguides per stuk voorzien van twee hoofdtelefoons, maar kunt ze ook eenvoudig aan het oor houden. Net als een mobiele telefoon.

Denk na over de productie van de audiobestanden

Vergist u zich niet in het inspreken van de audioteksten. Als u dit goed doet, dan zullen uw bezoekers dit zeker waarderen. Sterker, de kwaliteit is een graadmeter voor de algehele indruk van uw museum. U doet er goed aan om op voorhand te bedenken wat u wilt vertellen, in welke talen en op hoeveel punten. Maak de teksten niet te lang. Neemt u gerust eens contact op met ons om de mogelijkheden te bespreken. Wij maken gebruik van professionele stemacteurs en native speakers.

Hou rekening met de distributie van de audioguides

Wanneer er gebruik gemaakt wordt van museum audio apparatuur dan is het zaak om goed na te denken over de distributie van het een en ander. De audioguides dienen uitgereikt en naderhand weer ingenomen te worden. Indien nodig dienen ze ook opgeladen te worden. Het mooiste is als er een speciale balie voor de audioguides is (zie voorbeeld), maar de laders voor de audioguides kunnen ook op de bestaande desk gezet worden. Veel is mogelijk.

Museum audio apparatuur opbergen Corpus
Voorbeeld van ingebouwde Orpheo Mikro laders

Zet uzelf achter het stuur.


Ook heel belangrijk is dat u zelf volledig bekend en vertrouwd raakt met de (overigens zeer eenvoudige) beheersoftware van de audioguides. Zo kunt u op ieder moment de inrichting van de guides (de soundmap) veranderen. Bijvoorbeeld als de tentoonstelling veranderd of als blijkt dat de route niet optimaal is (als het op bepaalde punten in de tentoonstelling stokt).

Onderscheidende museum audio apparatuur

De audioguides van Orpheo onderscheiden zich ten opzichte van de anderen. Ten eerste zijn ze zeer gunstig qua prijs. Daarnaast is alles gericht op gebruikersgemak. Dat het eenvoudig is om een nieuwe tour te maken op de audioguides is reeds vermeld. Dit is handig voor het museum en haar medewerkers zelf. Maar wat leuk is voor de bezoekers is dat er twee hoofdtelefoons op iedere audioguide aangesloten kunnen worden. Gezellig! Eigenlijk is dit ook weer een handige feature voor het museum, omdat op deze manier bij piekdrukte eenvoudig de capaciteit verdubbeld kan worden.

Over: GuideXpresse is een modern netwerkbedrijf. De core-business is het verhuren en verkopen van rondleiding-, tolk- en meertalensystemen en audioguides. In 2011 opgericht als eenmanszaak op basis van jarenlange, bij de fabrikant Sennheiser, opgebouwde training, ervaring en netwerk. Vanuit het moderne kantoor te Zoetermeer worden alle opdrachten aangenomen en verwerkt. Door de bedrijfsopzet vanGuideXpresse is de reactiesnelheid hoog.GuideXpresse is veel te vinden in de volgende branches: Kerkwezen, Onderwijs (zowel school als sport), Vertalingen, Broadcast, Fabrieksbezichtigingen, Stadswandelingen, Toerisme en dergelijke. Met name in Nederland, België en Duitsland kunt u ons tegenkomen, maar de apparatuur kan wereldwijd gebruikt worden. U bent van harte welkom bij GuideXpresse voor: rondleidingsystemen, tolksystemen, meertalensystemen, conferentiesystemen, (GPS)audioguides, interactieve apps. GuideXpresse is door Sennheiser aangewezen als productspecialist op het gebied van Sennheiser rondleidingsystemen. Daarnaast is GuideXpresse exclusief distributeur van het mooie Franse merk Orpheo.