0031(0)79-20 33 007

Audio ondersteuning voor onderwijs

U bent hier: Start > Live Content > Tourguide > Rondleidingsysteem > Audio ondersteuning voor onderwijs

Dit bericht is geplaatst in: Rondleidingsysteem | Tourguide

Constante en goed verstaanbare ondersteuning is in het onderwijs van het grootste belang. Met name tijdens die klassen waar veel omgevingslawaai is tijdens hands-on programma’s kan de leerkracht wel wat hulp gebruiken. Bijvoorbeeld tijdens het werken met zaagbanken en andere luide machines. 
GuideXpresse heeft de perfecte oplossing voor u.

Audio ondersteuning voor onderwijs

De leerkracht wil zijn leerlingen uitleggen hoe bepaalde machine’s werken. Hij wil dit graag doen, terwijl hij met de desbetreffende machine bezig is. Normaal gezien doet de leerkracht een en ander voor en vervolgens spreekt hij de klas toe als de machine uit staat. Of erger, hij schreeuwt over het machinekabaal heen.

Een ramp voor de stembanden en bovendien is de kans groot dat niet alles duidelijk overkomt op de leerlingen. Zonder op maat gemaakte audio ondersteuning voor onderwijs zal dit niet wijzigen. Echter, door gebruik te maken van een microfoonzender en speciale, door GuideXPresse voor dit doeleinde aangepaste hoofdtelefoons, verandert onderwijs in uitdagende omstandigheden naar perfect verstaanbaar en duidelijke onderricht.

Hoe werkt audio ondersteuning voor onderwijs

De leerkracht krijgt een zeer slanke headworn microfoon. Wij gebruiken het liefst de Sennheiser HS2-EW microfoons vanwege de perfecte spraakverstaanbaarheid en het feit dat de micofoonbeugel uit een element bestaat. Dit geeft minder kans op schade.

Het mooie van een headworn microfoon is dat het microfoon element is op deze manier te allen tijde dicht bij de mond en is er zo min mogelijk kans dat er ongewenste geluiden opgepikt worden. Mocht de leerkracht een helm met oorkappen dragen dan is dit geen probleem.

De leerlingen worden voorzien van een draadloze audio ontvanger, waarop hoofdtelefoons aangesloten worden. Deze hoofdtelefoons zijn, zoals gezegd, speciaal voor dit doeleinde gemodificeerd. Het mooie van dit systeem is dat alleen de leerkracht een microfoon heeft. De leerlingen kunnen alleen luisteren en dat is een prettige bijkomstigheid. Zo blijven de leerlingen optimaal geconcentreerd en bij het verhaal betrokken. Als de les voorbij is kunnen de ontvangers en de zender weer in de oplader geplaatst worden, zodat de volgende gebruiker er direct weer gebruik van kan maken. Overigens hebben de Sennheiser EK2020D ontvangers een gebruiksduur van circa 16 uur en die van Orpheo tot wel 50 uur!!

Helm nodig

In sommige situaties is het zo dat er gebruik gemaakt wordt van PBM (Persoonlijke Beschermingsmiddelen). Bijvoorbeeld een helm met earmuffs (oorkappen).

Het is goed om te weten dat GuideXpresse ook een systeem heeft, waarbij het communicatiesysteem is geïntegreerd in de oorkappen. Vraag hier specifiek naar bij uw aanvraag.

Audio-ondersteuning-voor-onderwijs

Over: GuideXpresse is een modern netwerkbedrijf. De core-business is het verhuren en verkopen van rondleiding-, tolk- en meertalensystemen en audioguides. In 2011 opgericht als eenmanszaak op basis van jarenlange, bij de fabrikant Sennheiser, opgebouwde training, ervaring en netwerk. Vanuit het moderne kantoor te Zoetermeer worden alle opdrachten aangenomen en verwerkt. Door de bedrijfsopzet vanGuideXpresse is de reactiesnelheid hoog.GuideXpresse is veel te vinden in de volgende branches: Kerkwezen, Onderwijs (zowel school als sport), Vertalingen, Broadcast, Fabrieksbezichtigingen, Stadswandelingen, Toerisme en dergelijke. Met name in Nederland, België en Duitsland kunt u ons tegenkomen, maar de apparatuur kan wereldwijd gebruikt worden. U bent van harte welkom bij GuideXpresse voor: rondleidingsystemen, tolksystemen, meertalensystemen, conferentiesystemen, (GPS)audioguides, interactieve apps. GuideXpresse is door Sennheiser aangewezen als productspecialist op het gebied van Sennheiser rondleidingsystemen. Daarnaast is GuideXpresse exclusief distributeur van het mooie Franse merk Orpheo.