0031(0)79-20 33 007

Spraakverstaanbaarheid. Kijk me aan!

U bent hier: Start > Live Content > Tourguide > Spraakverstaanbaarheid. Kijk me aan!

Dit bericht is geplaatst in: Tourguide

“Kijk me aan als ik tegen je praat!”. Liever horen we die zin nooit weer. Het wordt vaak geassocieerd met een negatief iets. Als je vroeger iets fout had gedaan en je kreeg een standje dan hoorde je dat vaak. Achterliggende gedachte was vaak dat degene die dat riep meer aandacht wilde. Een vorm van machteloosheid. Door te kijken en te luisteren blijft de boodschap veel beter hangen. En dat is nu net wat sprekers willen. Spraakverstaanbaarheid is van uiterst belang bij bijvoorbeeld rondleidingen en vertalingen. Spraakverstaanbaarheid is niet te onderschatten. De weg naar optimale spraakverstaanbaarheid is eigenlijk een vicieuze cirkel: Als iemand naar je kijkt, luistert deze beter en als iemand naar je luistert wil deze ook vaak aandachtiger kijken.

Spraakverstaanbaarheid

Spraakverstaanbaarheid

Zelfs al kun je heel duidelijk spreken dan is het nog niet een garantie dat iedereen het zonder meer goed kan horen. De spreker, maar ook de luisteraars kunnen vaak wel wat hulp gebruiken. De perfecte oplossing komt in de vorm van een persoonlijk tourguide systeem. Dit kan toegepast worden in heel veel situaties. Eigenlijk overal waar een of meer sprekers iets willen vertellen aan een groep geïnteresseerden is dit een zeer welkome aanvulling. Het ontlast de stem van de spreker en bovendien is de kans dat zelfs de achterste luisteraar het gesproken woord perfect kan verstaan. U kunt zich voorstellen dat spraakverstaanbaarheid zeer waardevol is bij bijvoorbeeld een fabrieksrondleiding of een internationale gerechtelijke tolksessie.

Schreeuwen kan toch ook gewoon?

Even de stem verheffen is nog te doen, maar een hele dag boven het comfortabele uitschreeuwen om een (zakelijke) boodschap over te brengen gaat ten koste van de gezondheid. Dit is echt niet te onderschatten, ook arbo-technisch. En het mes snijdt aan twee kanten. Ook al staat iemand keihard te schreeuwen naast machines in een fabriek, als men het niet kan horen verlies je al gauw de aandacht en heeft de rondleiding absoluut geen impact en zin. Met een goed tourguide systeem, of fluisterset in het geval van een vertaalsessie, kan de spreker op comfortabele en niet vermoeiende manier spreken en kan iedereen het verhaal horen en verstaan alsof het één op één verteld wordt. Dat is hoe het moet. Zowel de spreker als de luisteraar zal dankbaar zijn.

WIST U DAT?

  • We ook individuele inductielussen kunnen aansluiten op onze ontvangers?;
  • We ook ontvangers hebben waar twee hoofdtelefoons op aangesloten kunnen worden?;
  • Spraakverstaanbaarheid de belangrijkste reden voor een Tourguide systeem is?;
  • Sommige ontvangers tot wel 50 uur kunnen werken?.

De foto op deze pagina is van Sebastiaan Unrau

Over: GuideXpresse is een modern netwerkbedrijf. De core-business is het verhuren en verkopen van rondleiding-, tolk- en meertalensystemen en audioguides. In 2011 opgericht als eenmanszaak op basis van jarenlange, bij de fabrikant Sennheiser, opgebouwde training, ervaring en netwerk. Vanuit het moderne kantoor te Zoetermeer worden alle opdrachten aangenomen en verwerkt. Door de bedrijfsopzet vanGuideXpresse is de reactiesnelheid hoog.GuideXpresse is veel te vinden in de volgende branches: Kerkwezen, Onderwijs (zowel school als sport), Vertalingen, Broadcast, Fabrieksbezichtigingen, Stadswandelingen, Toerisme en dergelijke. Met name in Nederland, België en Duitsland kunt u ons tegenkomen, maar de apparatuur kan wereldwijd gebruikt worden. U bent van harte welkom bij GuideXpresse voor: rondleidingsystemen, tolksystemen, meertalensystemen, conferentiesystemen, (GPS)audioguides, interactieve apps. GuideXpresse is door Sennheiser aangewezen als productspecialist op het gebied van Sennheiser rondleidingsystemen. Daarnaast is GuideXpresse exclusief distributeur van het mooie Franse merk Orpheo.