Bring Your Own Device

Bring Your Own Device

Weet u het nog? De tijd dat niemand een eigen mobiele telefoon had. Een tijdje terug alweer kwamen de eerste mobiele telefoons, waarmee u kon bellen en met een beetje mazzel een berichtje kon sturen. Een leven zonder smartphone is voor de huidige generatie moeilijk voor te stellen. Eigenlijk moet alles kunnen met een smartphone. Onderzoeken, bestellen, communiceren, gezondheidsdingen en ja….ook bellen. Wij doen er nog een schepje bovenop. Waarom zou u uw gasten hun eigen smartdevice niet laten gebruiken in het theater? Of tijdens een dienst in een kerk of crematorium? Het kan en de oplossing is eenvoudiger toe te passen dan u zou denken. Zo kunt u uw gasten, eventueel naast een regulier Tourguide systeem, gebruik laten maken van hun eigen apparatuur…..met hun eigen ‘oortjes’. Dat scheelt erg veel handelingen voor uw personeel en verhoogt uw uitstraling als kwaliteitslocatie. We noemen dat Bring Your Own Device, of wel BYOD. Vrij vertaald betekent dat ‘Maak gebruik van uw eigen apparatuur’.

Er wordt gebruik gemaakt van een ijzersterk Wifi signaal om het geluid lipsync naar de smartdevice van uw gasten te streamen.

Hier kunt u een mooie (en korte) review op Worship Tech Decisions vinden over Sennheiser Mobile Connect.

Een Sennheiser MobileConnect systeem bestaat uit een stationaire zender en een wifi router. Daarnaast heeft u, uiteraard, audiobronnen nodig en kunt u gebruik maken van de gratis Sennheiser MobileConnect app.

Bring Your Own Device. Hoe werkt dat?

Kort gezegd komt het erop neer dat uw gasten cq. bezoekers gebruik kunnen maken van een app op hun eigen smartdevice. Dit kan iOS (Apple) of Android zijn. Maar voordat dit werkt moet er natuurlijk nog wel wat gebeuren. Het eenvoudigste gedeelte is dat de bezoekers voorafgaand aan het bezoek aan uw locatie de app downloaden. Dit kunt u aangeven of aanbieden via uw website of bijvoorbeeld in uw lounge of lobby. Maar om ook daadwerkelijk content via de app te kunnen weergeven dient een stuk voorbereiding getroffen te worden. U heeft hardware nodig en we noemen dit systeem Sennheiser MobileConnect De kans is groot dat u reeds een aanbod voor uw bezoekers met een gehooruitdaging heeft. Bijvoorbeeld een mooi Sennheiser Tourguide 2020D systeem of een infrarood straler systeem. Dit systeem kan daarnaast operationeel blijven. Sterker nog….dat is aan te raden. Immers, niet iedereen heeft een smartdevice. Op het moment van schrijven zijn er 1.75 miljard smartphones verkocht, maar dat terzijde.

Het mooie is dat het bronsignaal van eerder genoemde (Tourguide of IR) systeem ook gebruikt kan worden om als input te dienen voor het Sennheiser MobileConnect systeem. Indien u het heel exact wilt aanpakken kunt u wel 16 bronnen aanbieden aan het systeem. Denk hierbij aan bijvoorbeeld allemaal verschillende talen bij een dienst. De app herkent automatisch welke signalen er allemaal aangeboden worden en uw bezoekers kunnen daaruit kiezen. Vanaf dat punt is het genieten voor uw bezoeker. Het audiosignaal wordt lip-synch en in hoge kwaliteit, zonder haperingen aangeboden. Bring Your Own Device to the next level!

Denkt u er maar eens over na. Zeker weten dat het Sennheiser MobileConnect systeem ook in uw locatie gebruikt kan worden.

Alleen kijken als u een theater runt.

Meer info

Mogen we u helpen bij dit onderwerp?
Vult u hieronder wat gegevens in en GuideXpresse komt in actie!

Pin It on Pinterest