0031(0)79-20 33 007

Boeiende verhalen en spraakverstaanbaarheid zorgen voor volle aandacht

U bent hier: Start > Live Content > Tourguide > Boeiende verhalen en spraakverstaanbaarheid zorgen voor volle aandacht

Dit bericht is geplaatst in: Tourguide

Van die boeiende verhalen. U kent ze wel. Van die verhalen waarvan u koste wat het kost het einde moet horen. Hoe zal dit aflopen? Wat zit erachter? Dit zijn bijna per definitie verhalen, die gebaseerd zijn op ervaring, maar weet u wat ook een zeer belangrijke factor in het geheel is? Spraakverstaanbaarheid. Eigenlijk is het geven van een goede rondleiding op zich al een kunst.

Lekker boeiende verhalen

Op het moment dat een op zich boeiend verhaal saai verteld wordt, dan is er natuurlijk al bijna geen redden meer aan. Gelukkig hebben de meeste zichzelf respecterende bedrijven wel de juiste mensen op de spreekstoelen zitten. Laten we kijken naar fabrieksrondleidingen. Vaak worden potentiële klanten rondgeleid door het productieproces. Als de rondleider dit verhaal boeiende kan vertellen dan is dit van het grootste belang. De aandacht van de klanten zal veel langer bij de producten blijven en de betrokkenheid van uw bezoekers bij uw proces zal flink toenemen. Andersom is ook waar.

Boeiend imago

We hebben al een eerder verteld dat de kwaliteit van de rondleiding ook wat zegt over de kwaliteit van de producten. In ieder geval in de gedachten van uw bezoeker. ‘Als de rondleiding slordig, niet te verstaan en onverzorgd is dan zal dit ook wel het geval zijn met de producten/de rest van het bedrijf’ is de gedachte hierachter.

Spraakverstaanbaarheid is (weer) key

Belangrijk detail is dus om de rondleider goed verstaanbaar te maken. Immers, hoe boeiend het verhaal ook mag zijn…..als niemand het kan verstaan zal de aandacht toch verloren gaan. Verspilde energie van zowel de bezoeker als de rondleider. Leuke manier om te testen of uw boeiende verhaal goed overkomt is om te kijken hoever uw groep uit elkaar valt. Als de groep veel achterblijvers kent dan kan het wel eens zo zijn dat niet iedereen geboeid aan de lippen van de spreker hangt.

Boeiend op meerdere vlakken

Kijk, het verhaal van zojuist heeft niet alleen betrekking op rondleidingen door fabrieken. Denk ook aan stadswandelingen, fietstochten, museumbezoeken. Maar ook aan vertaalsessies, waarbij een tolk het gesproken woord live en simultaan vertaald. Het is zo belangrijk dat ieder woord perfect over komt. Het is uw brood, als organisatie zijnde.

Ons advies is om de (flinke) investering in een rondleidingsysteem niet als sluitpost te zien, maar als essentieel onderdeel van uw bedrijfsvoering. Dat is de eerste stap in de richting van een serieuze uitstraling op dit vlak. Is de investering een brug te ver? Geen nood, we staan u graag bij met een rondleidingsysteem uit de verhuur.

Boeiende verhalen en spraakverstaanbaarheid, daar gaat het om. Uiteraard kan GuideXpresse u helpen bij de inhuur of aanschaf van een goed rondleidingsysteem. Klik hier voor een aanvraag of hier voor meer informatie over rondleidingsystemen.

Over: GuideXpresse is een modern netwerkbedrijf. De core-business is het verhuren en verkopen van rondleiding-, tolk- en meertalensystemen en audioguides. In 2011 opgericht als eenmanszaak op basis van jarenlange, bij de fabrikant Sennheiser, opgebouwde training, ervaring en netwerk. Vanuit het moderne kantoor te Zoetermeer worden alle opdrachten aangenomen en verwerkt. Door de bedrijfsopzet vanGuideXpresse is de reactiesnelheid hoog.GuideXpresse is veel te vinden in de volgende branches: Kerkwezen, Onderwijs (zowel school als sport), Vertalingen, Broadcast, Fabrieksbezichtigingen, Stadswandelingen, Toerisme en dergelijke. Met name in Nederland, België en Duitsland kunt u ons tegenkomen, maar de apparatuur kan wereldwijd gebruikt worden. U bent van harte welkom bij GuideXpresse voor: rondleidingsystemen, tolksystemen, meertalensystemen, conferentiesystemen, (GPS)audioguides, interactieve apps. GuideXpresse is door Sennheiser aangewezen als productspecialist op het gebied van Sennheiser rondleidingsystemen. Daarnaast is GuideXpresse exclusief distributeur van het mooie Franse merk Orpheo.