Boeiende verhalen en spraakverstaanbaarheid zorgen voor volle aandacht

Lekker boeiend

U kent ze wel. Van die verhalen waarvan u koste wat het kost het einde moet horen. Hoe zal dit aflopen? Wat zit erachter? Dit zijn bijna per definitie verhalen, die gebaseerd zijn op ervaring, maar weet u wat ook een zeer belangrijke factor in het geheel is? Spraakverstaanbaarheid. Eigenlijk is het geven van een goede rondleiding op zich al een kunst.

Op het moment dat een op zich boeiend verhaal saai verteld wordt, dan is er natuurlijk al bijna geen redden meer aan. Gelukkig hebben de meeste zichzelf respecterende bedrijven wel de juiste mensen op de spreekstoelen zitten. Laten we kijken naar fabrieksrondleidingen. Vaak worden potentiële klanten rondgeleid door het productieproces. Als de rondleider dit verhaal boeiende kan vertellen dan is dit van het grootste belang. De aandacht van de klanten zal veel langer bij de producten blijven en de betrokkenheid van uw bezoekers bij uw proces zal flink toenemen. Andersom is ook waar.

We hebben al een eerder verteld dat de kwaliteit van de rondleiding ook wat zegt over de kwaliteit van de producten. In ieder geval in de gedachten van uw bezoeker. ‘Als de rondleiding slordig, niet te verstaan en onverzorgd is dan zal dit ook wel het geval zijn met de producten/de rest van het bedrijf’ is de gedachte hierachter.

Belangrijk detail is dus om de rondleider goed verstaanbaar te maken. Immers, hoe boeiend het verhaal ook mag zijn…..als niemand het kan verstaan zal de aandacht toch verloren gaan. Verspilde energie van zowel de bezoeker als de rondleider. Leuke manier om te testen of uw boeiende verhaal goed overkomt is om te kijken hoever uw groep uit elkaar valt. Als de groep veel achterblijvers kent dan kan het wel eens zo zijn dat niet iedereen geboeid aan de lippen van de spreker hangt.

Natuurlijk kan GuideXpresse u helpen!

Kijk, het verhaal van zojuist heeft niet alleen betrekking op rondleidingen door fabrieken. Denk ook aan stadswandelingen, fietstochten, museumbezoeken. Maar ook aan vertaalsessies, waarbij een tolk het gesproken woord live en simultaan vertaald. Het is zo belangrijk dat ieder woord perfect over komt. Het is uw brood, als organisatie zijnde.

Ons advies is om de (flinke) investering in een rondleidingsysteem niet als sluitpost te zien, maar als essentieel onderdeel van uw bedrijfsvoering. Dat is de eerste stap in de richting van een serieuze uitstraling op dit vlak. Is de investering een brug te ver? Geen nood, we staan u graag bij met een rondleidingsysteem uit de verhuur.

Boeiende verhalen en spraakverstaanbaarheid, daar gaat het om.

Mogen we u helpen bij dit onderwerp?
Vult u hieronder wat gegevens in en GuideXpresse komt in actie!

Boeiende verhalen en spraakverstaanbaarheid gaan hand in hand

Vertaalsysteem voor optimale betrokkenheid

Vertaalsysteem In de kerk. Tijdens een congres. Tijdens een internationale meeting. Waar u ook iets organiseert, het is prettig als al uw gasten horen wat u te vertellen heeft. Als het kan woord voor woord. Nou dat kan. Gebruik daarvoor een goed vertaalsysteem. Ook...

Boeiende verhalen en spraakverstaanbaarheid zorgen voor volle aandacht

Lekker boeiend U kent ze wel. Van die verhalen waarvan u koste wat het kost het einde moet horen. Hoe zal dit aflopen? Wat zit erachter? Dit zijn bijna per definitie verhalen, die gebaseerd zijn op ervaring, maar weet u wat ook een zeer belangrijke factor in het...

Museum vakdagen 2016

  Museum Vakdagen In mei 2015 werd voor het eerst een professionele vakbeurs georganiseerd voor de Nederlandse en Vlaamse musea, de Museum Vakdagen. Zo’n 80 bedrijven gespecialiseerd in het opzetten, bouwen, onderhouden, inrichten, exploiteren, beveiligen van musea...

AIDA, niet de opera of de musical

  AIDA Aandacht. Alles draait om aandacht. Zeker tegenwoordig met alle social media mogelijkheden enzo. Maar het pad van aandacht naar actie is niet altijd even makkelijk. Naast social media is er nog een heel scala aan andere mogelijkheden. Ook hele oude, zoals...

Pin It on Pinterest