De nieuwe versies van de MobileConnect en CinemaConnect Apps van Sennheiser bieden gebruikers nu voor het eerst de mogelijkheid om behalve het volume ook spraakverstaanbaarheid en audiokwaliteit naar behoefte aan te passen. Deze nieuwe features zijn ontwikkeld door audio specialist Sennheiser in nauwe samenwerking met het beroemde Fraunhofer Institute for Digital Media Technology. Met de nieuwste versies van deze Sennheiser Apps kan nu het dynamisch bereik van hoge- en lage frequenties aangepast worden. Naast de verbeterde spraakverstaanbaarheid kunnen de gebruikers nu ook genieten van verbeterde audiokwaliteit.
Dit artikel is vrij vertaald van Sports Video Group

Nauwe samenwerking tussen Sennheiser en Fraunhofer IDMT

Tijdens de ontwikkeling van deze nieuwe, geavanceerde techniek voor streaming audio heeft Sennheiser de expertise van de Oldenburg Project Group (voor hoor, spraak en audiotechnologie) binnen het Fraunhofer instituut opgezocht. De apps zijn in basis bedoeld voor mensen met een gehooruitdaging in een zeer vroeg stadium (nog zonder gehoortoestel) alsook dragers van gehoortoestellen in een vroeg stadium van gehoorverlies. In diverse testen is gebleken dat juist deze groep enorm profiteert van deze nieuwe ontwikkeling.

Intuitive geluidsaanpassing via touchscreen

Het aanpassen van de diverse audioinstellingen is uiterst intuïtief en behoeft geen uitvoerige uitleg. Om het geluid optimaal aan te passen hoeft de gebruiker alleen met zijn of haar vinger een slider op het touchscreen van de eigen smartdevice te bedienen. Dit kan ook tijdens het event, trouwens. En dat allemaal via de eigen smartdevice van de bezoeker. Om deze techniek te ontwikkelen hebben de onderzoekers het aantal complexe signaal strategie processen (van de gehoortoestellen) tot een minimum beperkt, zodat het gebruikersgemak gemaximaliseerd kon worden.

MobileConnect: optimale spraakverstaanbaarheid via mobiele audio streaming

Sinds 2014 is het met Sennheiser MobileConnect mogelijk om live audio te streamen naar eigen mobiele apparaten via WiFi, daarmee de spraakverstaanbaarheid verbeterend in diverse toepassingen. CinemaConnect is geoptimaliseerd voor bioscopen en stelt bezoekers in staat om via hun eigen smartphone de audiotrack van de film/voorstelling te ontvangen (real-time). Met Mobile- en CinemaConnect is een geheel nieuwe manier van real-time audiostreaming ontstaan. Qua audiokwaliteit een klasse apart.

Een commitment om niemand uit te sluiten

In europa alleen al mist meer dan 30% van de mensen met een gehooruitdaging de mogelijkheid om naar het theater of de bioscoop te gaan. Met de verbeterde versie van de Sennheiser MobileConnect en CinemaConnect apps gaat het een stuk eenvoudiger worden voor deze groep mensen om de voorstelling te kunnen volgen. En dat met hun eigen smartphone en comfortabele hoofdtelefoon of persoonlijke inductielus.

Daniel Sennheiser over Sennheiser CinemaConnect

Download hier gratis de nieuwste versies van deze Sennheiser Apps.

Origineel artikel.

Neem contact op voor meer informatie. en volg GuideXpresse op Twitter

Over: GuideXpresse is een modern netwerkbedrijf. De core-business is het verhuren en verkopen van rondleiding-, tolk- en meertalensystemen en audioguides. In 2011 opgericht als eenmanszaak op basis van jarenlange, bij de fabrikant Sennheiser, opgebouwde training, ervaring en netwerk. Vanuit het moderne kantoor te Zoetermeer worden alle opdrachten aangenomen en verwerkt. Door de bedrijfsopzet van GuideXpresse is de reactiesnelheid hoog. GuideXpresse is veel te vinden in de volgende branches: Kerkwezen, Onderwijs (zowel school als sport), Vertalingen, Broadcast, Fabrieksbezichtigingen, Stadswandelingen, Toerisme en dergelijke. Met name in Nederland, België en Duitsland kunt u ons tegenkomen, maar de apparatuur kan wereldwijd gebruikt worden. U bent van harte welkom bij GuideXpresse voor: rondleidingsystemen, tolksystemen, meertalensystemen, conferentiesystemen, (GPS)audioguides, interactieve apps. GuideXpresse is door Sennheiser aangewezen als productspecialist op het gebied van Sennheiser rondleidingsystemen. Daarnaast is GuideXpresse exclusief distributeur van het mooie Franse merk Orpheo.

Pin It on Pinterest