0031(0)79-20 33 007

Reizende gezelschappen fluisteren

U bent hier: Start > Live Content > Tourguide > Reizende gezelschappen fluisteren

Dit bericht is geplaatst in: Tourguide

Reizende gezelschappen

Bent u aangesloten bij een reizend gezelschap of wellicht bent u organisator van reizen voor gezelschappen? Dit artikel is dan wellicht interessant voor u. Het maakt eigenlijk niet uit of u een nationaal of internationaal reizend gezelschap bent, maar juist voor internationaal reizende gezelschappen heeft het rondleidingsysteem in dit verhaal extra voordeel.

Compact systeem voor een grotere groep

Gezelschappen, die er graag gezamenlijk op uit trekken om bijvoorbeeld (internationaal) kunst of steden te bewonderen kennen het vast wel. Er is een rondleider en die doet zijn best. Praat (schreeuwt) iets boven het comfortabele en de luisteraar kan het net niet volgen.

Dit gebeurt eigenlijk al snel als de groep groter dan 5 man sterk is.
Een logische oplossing is een rondleidingsysteem. De rondleider krijgt hierbij een microfoon en de luisteraars een “oortje”.

Compacte oplossing

Zoals gezegd gaan we in dit verhaal uit van een compacte oplossing. Dat vindt u in de Orpheo Tourguide set. Deze is zo compact dat de oplader, inclusief zender en (tot 23) ontvangers in de meeste overhead compartments van vliegtuigen past.

De zender en de ontvanger zijn identiek qua behuizing, waardoor de lader zo compact kan zijn. Ideaal!

Kenmerken koffer:

  • Breedte: 45,8
  • Hoogte: 18,5 
  • Diepte: 18,7 cm 
  • Gewicht: 4kg (zonder apparatuur)
  • Gewicht:6,5kg (met apparatuur, zonder oortjes)

Zien is geloven

Om de compactheid van het systeem aan te tonen kijkt u eens naar deze foto. Hierop is duidelijk het verschil in afmeting van de koffer te zien t.o.v. ’s werelds beste rondleidingsysyteem Sennheiser Tourguide 2020D

verschil tussen Orpheo OTG en Sennheiser tourguide koffer
De koffer van Orpheo OTG is veel kleiner dan de koffer van Sennheiser en daarmee ideaal voor reizende gezelschappen. Kleiner is fijner.

gezel(lig)schap is troef

Het Orpheo Tourguide systeem is dus compact. Maar zelfs als dat niet genoeg is is er de mogelijkheid om twee hoofdtelefoons per ontvanger aan te sluiten. Zo heeft u nog minder apparatuur nodig. 

Eigen hoofdtelefoons

Zo’n beetje iedereen heeft tegenwoordig wel eigen hoofdtelefoons. Al zijn het maar de oortjes, die bij de telefoons van nu verstrekt worden. Als deze zijn voorzien van de juiste 3.5mm jack connector dan kunnen ze aangesloten worden op de ontvangers. Ideaal voor de organisatie van dit soort trips. Zo draagt iedereen zorg voor de eigen hoofdtelefoons. Ook qua hygiëne de beste oplossing, al kunnen we met de Orpheo Airset een prima alternatief bieden.

Orpheo Airset

stedentrips voor reizende gezelschappen

Bij stedentrips is het vaak wenselijk om niet geheel afgesloten te zijn van de omgeving. Dit kan gevaar opleveren als het gaat om naderend verkeer bijvoorbeeld. Handiger is het dan om een mono-oortje te gebruiken. Uiteraard kunnen we hier ook in voorzien.

Orpheo OTG Ear - mono oortje
Mono oortje aangesloten op een ontvanger

Verschil moet er zijn

Kleur bekennen

Mooi blauw zenderkastje (Orpheo OTG TX)

De kastjes van het Orpheo Tourguide systeem zijn nagenoeg identiek. De afmeting is hetzelfde, maar de functie kan anders zijn. Denk aan de zender voor de spreker en de ontvangers voor de luisteraars. Om dit verschil duidelijk te maken is de zender blauw en de ontvangers zijn zwart.

Bij een volle laadkoffer (23 ontvangers en 1 zender dus), ziet u dus direct op welk kastje de headset microfoon aangesloten dient te worden.

Wereldwijd te gebruiken

Een groot voordeel, nóg een, is dat het Orpheo Tourguide systeem wereldwijd te gebruiken is. 
Het Orpheo OTG Tourguide systeem hanteert frequenties, die liggen in het 2.4 Ghz gebied en deze is over de hele wereld vrij te gebruiken.

Dit betekent wel dat het hier en daar wat drukker kan zijn in dit frequentie spectrum, maar 50 beschikbare presets zal er altijd wel een kanaal beschikbaar zijn. Overigens worden er in het Operahuis in Sydney 50 systemen naast elkaar gebruikt.

Over: GuideXpresse is een modern netwerkbedrijf. De core-business is het verhuren en verkopen van rondleiding-, tolk- en meertalensystemen en audioguides. In 2011 opgericht als eenmanszaak op basis van jarenlange, bij de fabrikant Sennheiser, opgebouwde training, ervaring en netwerk. Vanuit het moderne kantoor te Zoetermeer worden alle opdrachten aangenomen en verwerkt. Door de bedrijfsopzet vanGuideXpresse is de reactiesnelheid hoog.GuideXpresse is veel te vinden in de volgende branches: Kerkwezen, Onderwijs (zowel school als sport), Vertalingen, Broadcast, Fabrieksbezichtigingen, Stadswandelingen, Toerisme en dergelijke. Met name in Nederland, België en Duitsland kunt u ons tegenkomen, maar de apparatuur kan wereldwijd gebruikt worden. U bent van harte welkom bij GuideXpresse voor: rondleidingsystemen, tolksystemen, meertalensystemen, conferentiesystemen, (GPS)audioguides, interactieve apps. GuideXpresse is door Sennheiser aangewezen als productspecialist op het gebied van Sennheiser rondleidingsystemen. Daarnaast is GuideXpresse exclusief distributeur van het mooie Franse merk Orpheo.