0031(0)79-20 33 007
Domus Leuven

Domus Leuven Huisbrouwerij

Jarenoude, ambachtelijke huisbrouwerij met springlevende bieren. Ontdek de Domus huisbrouwerij en zijn geschiedenis. Smaken verschillen, maar één zaak hebben alle bieren van de Domus huisbrouwerij met elkaar gemeen: de liefde en het vakmanschap waarmee ze worden gebrouwen.

Geschiedenis

Huisbrouwerij Domus Brahaus bestaat reeds sinds september 1985. Toen waren ze de eerste ambachtelijke huisbrouwerij van de Benelux, wat meteen een primeur was. Maar je stelt jezelf misschien de vraag: wat moet ik mij bij een huisbrouwerij voorstellen? Trek de twee woorden ‘huis’ en ‘brouwerij’ uit elkaar en je krijgt het antwoord. Namelijk: een kleine brouwerij, rechtstreeks verbonden aan een café. Via een pijplijn lopen de bieren rechtstreeks van de brouwerij naar de toog en tot in jouw glas. Momenteel zijn er drie verschillende bieren die in de Domus huisbrouwerij het daglicht zien: de Con Domus en de Nostra Domus kan men het hele jaar door drinken. Daarbovenop bieden ze ook nog een seizoensbier dat voor afwisseling zorgt.

Liefde & vakmanschap

Eén ding is zeker: in de Domus bieren proef je de liefde en het vakmanschap voor het gerstenat. Alleen de beste ingrediënten worden gebruikt en het brouwproces wordt niet geforceerd of versneld. Hier krijgt bier de tijd om volgens klassieke methodes te vergisten en te rijpen.

Het resultaat? Natuurzuivere bieren die via de pipeline rechtstreeks van de brouwerij naar de toog in de brasserie lopen. Ga zelf eens proeven. Bij Domus Leuven ben je van harte welkom. Aan de hand van een Orpheo Mikro LX audioguide krijg je van alles te horen over de geschiedenis en het brouwproces van dit biermerk.

Reserveer

Reserveer uw kaarten hier.

Bezoek de website van Domus Leuven