0031(0)79-20 33 007
Bierbrouwerij de Roos

BIERBROUWERIJ DE ROOS ANNO 1877

Bierbrouwerij de Roos is de enige authentieke dorpsbrouwerij van Nederland.

Ga langs en waan je in een brouwerij in de 19e eeuw. In het prachtige proeflokaal worden eigen bieren, zoals de Bikse Tripel of de Rooie Fik geschonken. En als u niet genoeg kunt krijgen van de bieren van De Roos, neem er dan nog een paar mee uit de museumwinkel.

Bij Bierbrouwerij de Roos is te zien hoe bier in het verleden werd gebrouwen. En dat al sinds 1877!

Weet u wat een koelschip is?  Heeft u wel eens een gietijzeren roerkuip gezien?  Of heeft u wel eens gekookt op mutsaard?

Bij Bierbrouwerij De Roos kunt u de originele inventaris uit 1877 grotendeels nog zien.  Enthousiaste vrijwilligers vertellen u graag over het brouwproces en wat al niet meer. Dus ga langs voor een rondleiding.

U bent welkom voor een bezoek tijdens de reguliere openingstijden. U kunt dan een biertje drinken in ons proeflokaal en het museum op eigen gelegenheid bezoeken met audioguide.

De apparatuur

Bierbrouwerij de Roos maakt gebruik van de mooie Orpheo MikroLT audioguides. Door de nekband hoofdtelefoons van Sennheiser komt het gesproken woord zeer duidelijk over en worden de kapsels ook nog eens ontzien. Tel uit je winst. Uiteraard kunnen de audioguides ook gewoon aan het oor gehouden worden.

Bezoek de website van Bierbrouwerij de Roos