Museum vakdagen 2016

Museum Vakdagen

In mei 2015 werd voor het eerst een professionele vakbeurs georganiseerd voor de Nederlandse en Vlaamse musea, de Museum Vakdagen. Zo’n 80 bedrijven gespecialiseerd in het opzetten, bouwen, onderhouden, inrichten, exploiteren, beveiligen van musea presenteerden zich voor de museumwereld. Via druk bezochte inlooplezingen werd aandacht gegeven over zaken als: marketing, sociale media, inkomstenwerving, subsidies en vrijwilligers. Met ruim 3000 bezoekers, waarvan 2983 zijn geregistreerd, was de eerste editie van de Museum Vakdagen een groot succes.

Dit jaar wordt op dinsdag 24 en woensdag 25 mei 2016 de tweede editie van de Museum Vakdagen te georganiseerd. Wederom in het Evoluon te Eindhoven. Dit retro-futuristisch ontwerp van Louis Kalff en Leo de Bever, dat als Philips museum is gebouwd, werd door de bezoekers als perfecte locatie gewaardeerd.

De Museum Vakdagen richt zich op de ruim 2000 musea in Nederland en Vlaanderen. Van de grootste professionele tot het kleinste museum. Inclusief vrijwilligers werken er zo’n 25.000 mensen in de museumwereld. En schat men de omzet, inclusief subsidies, op 2 miljard euro.

Deze tweede editie zal extra aandacht besteden aan kennis overdracht via de inlooplezingen en workshops.

De Museum Vakdagen is meer dan een vakbeurs. Op de beursvloer worden een groot aantal interessante inloop lezingen gehouden. Tevens worden er workshops gegeven en zijn er demonstraties te zien.

Sommige teksten van: MuseumVakdagen.nl

Entree kaarten

GuideXpresse is samen met Orpheo vertegenwoordigd op de Museum Vakdagen 2016 met een kleine stand. Nummer 2.25 om precies te zijn en we nodigen u van harte uit om (gratis) een kijkje te komen nemen.
Via GuideXpresse kunt u uw vrijkaarten bemachtigen. U doet dit via onderstaande formulier.

Samen, niet alleen

GuideXpresse wordt op deze beurs bijgestaan door het mooie franse merk Orpheo. Zij zullen de nieuwste tour- en audioguides ten toonstellen voor u. Uiteraard hebben we ook Sennheiser rondleidings apparatuur op de stand.

Foto van Chalffy Chan

Mogen we u helpen bij dit onderwerp?
Vult u hieronder wat gegevens in en GuideXpresse komt in actie!

[gravityform id=”18″ title=”true” description=”true” ajax=”true”]