Fluistersysteem

Het comfort van niet schreeuwen

Fluistersysteem

Een fluistersysteem wordt gebruikt bij live vertalingen door een tolk. Daarom wordt het ook wel een tolksysteem genoemd. Of een tolkenset. Het is hierbij de bedoeling dat de tolk in dezelfde ruimte of in ieder geval in de buurt van de hoofdspreker is en kan horen wat deze zegt. Op deze manier kan de tolk direct vertalen naar de aanwezige anderstaligen.

Het klinkt wellicht luxe, maar dat is het zeker niet. Zowel de tolk als de anderstalige luisteraars zijn gebaat bij het gebruik van een fluistersysteem. Stelt u zich een reachtzaak voor. Of wellicht een dienst in de kerk. Er is niet altijd ruimte voor een grote vertaalcabine waar een tolk in plaats kan nemen. Dan is het dus handig als er een mobiel fluistersysteem ingezet wordt.

fluistersysteem bij een trouwerij
fluistersysteem bij een trouwerij

Een fluistersysteem is makkelijk voor iedereen

Omdat het fluistersysteem stand alone is is er ook geen installatie nodig. De tolk heeft een draadloze microfoon en het signaal wordt direct verstuurd naar de hoofdtelefoon ontvangers van de luisteraars. Door gebruik te maken van een van de zes gegarandeerd intermodulatie vrij en voorgeprogrammeerde presets is het systeem direct klaar voor gebruik. Het zeer mobiele fluistersysteem bestaat dus eigenlijk uit drie belangrijke onderdelen. Om te beginnen is er de koffer, waar de apparatuur in zit. Deze koffer dient als bescherming tijdens vervoer en opslag, maar ook als oplader voor de ingebouwde accu’s van de apparatuur. Als tweede is daar de zender met microfoon voor de spreker (de tolk in dit geval) en als derde belangrijke onderdeel de hoofdtelefoon ontvangers.

Een goed fluistersysteem zorgt voor betere arbeidsomstandigheden

Omdat de tolk maar zachtjes hoeft te praten en het gesproken woord toch luid en duidelijk over komt bij de luisteraar kan de de tolk zich volledig blijven concentreren op de vertaling van de voertaal. Aan het einde van de dag of sessie zal de desbetreffende tolk een stuk minder vermoeid zijn. Bovendien heeft de anderstalige luisteraar alles woord voor woord kunnen verstaan. Perfect!

Sennheiser Tourguide 2020D in actie als fluistersysteem op meertalige bruiloft

Een GuideXpresse fluistersysteem ontneemt u zorg

GuideXpresse is gespecialiseerd in het leveren van het juiste fluistersysteem. Dat betekent dat wij u kunnen voorzien van het fluistersysteem dat het best aansluit bij uw wensen. We zijn hier heel enthousiast over. Dit enthousiasme willen we graag met u delen. Waar u zeker rekening mee dient te houden als u op zoek bent naar het juiste fluistersysteem is uiteraard uw budget, de specificaties van het fluistersysteem, de afmetingen tijdens transport en de frequentie waarmee u het fluistersysteem gaat inzetten.

Uw budget

Dit is een heel belangrijk punt om mee te beginnen. Bij GuideXpresse kunt u terecht voor twee merken als het gaat om een fluistersysteem. Wanneer uw budget wat ruimer is en u wilt absoluut het beste dan kiest u zonder twijfel voor Sennheiser Tourguide. Is uw budget iets krapper dan zult u blij worden van het Orpheo Tourguide fluistersysteem. We verhuren alleen Sennheiser Tourguide overigens. Beide merken kunt u bij ons aanschaffen.

De specificaties

Let bij de aanschaf van een fluistersysteem vooral op wat voor u belangrijk is. Wilt u dat het fluistersysteem stil is als er niet gesproken wordt en dat de draadloze transmissie van het gesproken woord kraakhelder is dan kiest u voor Sennheiser Tourguide. Vindt u het niet erg dat er een lichte basisruis aanwezig is, maar gaat u voor toch duidelijke spraakverstaanbaarheid en een veel langere accuduur dan kiest u voor Orpheo Tourguide. Ter snel vergelijk; het Sennheiser systeem heeft een accuduur tot 16 uur en het Orpheo systeem tot wel 50uur!

De afmetingen

Dit is een inkopper. Het Sennheiser systeem is in de transport- en laadkoffer zo’n beetje meer dan het dubbele van het Orpheo Tourguide systeem. Houd hier rekening mee. Reist u veel per trein of kan het systeem in de auto mee? In dit stuk is het verschil goed duidelijk gemaakt.

De gebruiksfrequentie

Bent u van plan om het systeem meer dan eens per maand in te zetten? Dan is het het overwegen waard om voor het superieure Sennheiser fluistersysteem te gaan. Gebruikt u het beduidend minder dan is de overweging inhuren of Orpheo Tourguide.

Met andere woorden

Een fluistersysteem heet ook wel:

  • Tourguidesysteem
  • fluisterset
  • whisperset
  • Spreekset
  • tolkenset
  • tolksysteem

Sennheiser Tourguide

Sennheiser Tourguide is absoluut het beste fluistersysteem ter wereld. Sennheiser zet hierin de standaard en wordt derhalve ook altijd als referentie gebruikt. Perfecte spraakverstaanbaarheid gecombineerd met een storingsvrije draadloze transmissie zorgen er immer voor dat het gesproken woord als ware het een één op één gesprek te volgen is. Sennheiser is heer en meester als het gaat om een kwalitatief hoogstaand fluistersysteem. Er is geen bedrijf ter wereld dat zo veel ervaring heeft als het gaat om draadloze transmissie en optimale geluidskwaliteit. Wanneer u uw collega’s en uw klanten het beste wilt bieden wat er te verkrijgen is en daarmee uw imago naar een hoger niveau wilt tillen, dan is dit het fluistersysteem van uw keuze.

Orpheo Tourguide OTG

Het Franse Orpheo is een enorm leuke, creatieve Franse producent van audio- en tourguidesystemen. Daar waar het budget niet toereikend genoeg is voor een Sennheiser fluistersysteem en wanneer u toch een goede kwaliteit wilt kunnen bieden aan uw gasten kiest u voor een Orpheo fluistersysteem. Veel kerkgenootschappen maken gebruik van Orpheo. Laat u verrassen en vraag eens een demo aan.