0031(0)79-20 33 007

Fluistersets huur of koop je bij GuideXpresse

Het comfort van niet schreeuwen ervaren met een fluistersysteem

Bij GuideXpresse bent u al sinds 2011 van harte welkom voor fluistersets. U kunt deze inhuren of aanschaffen. Samen met u kijken we graag naar wat de beste en meest voordelige oplossing voor u is.
Een fluistersysteem wordt gebruikt bij live vertalingen door een tolk. Daarom wordt het ook wel een tolksysteem genoemd. Of een tolkenset. Het is hierbij de bedoeling dat de tolk in dezelfde ruimte of in ieder geval in de buurt van de hoofdspreker is en kan horen wat deze zegt. Op deze manier kan de tolk direct vertalen naar de aanwezige anderstaligen.
Het klinkt wellicht luxe, maar dat is het zeker niet. Zowel de tolk als de anderstalige luisteraars zijn gebaat bij het gebruik van een fluistersysteem. Stelt u zich een reachtzaak voor. Of wellicht een dienst in de kerk. Er is niet altijd ruimte voor een grote vertaalcabine waar een tolk in plaats kan nemen. Dan is het dus handig als er een mobiel fluistersysteem ingezet wordt.

Een fluistersysteem is makkelijk voor iedereen

Omdat de fluistersystemen van GuideXpresse stand alone zijn is er ook geen installatie nodig.

De tolk heeft een draadloze microfoon en het signaal wordt direct verstuurd naar de hoofdtelefoon ontvangers van de luisteraars. GuideXpresse levert de fluistersets direct klaar voor gebruik op.

Het zeer mobiele fluistersysteem bestaat dus eigenlijk uit drie belangrijke onderdelen. Om te beginnen de zender met microfoon voor de spreker (de tolk in dit geval) alsook de hoofdtelefoon ontvangers.

Als derde belangrijke onderdeel is er de koffer, waar de apparatuur in zit. Deze koffer dient als bescherming tijdens vervoer en opslag, maar ook als oplader voor de ingebouwde accu’s van de apparatuur.

fluistersets bij GuideXpresse 1920x1080_3

Een goed fluistersysteem zorgt voor betere arbeidsomstandigheden

Omdat de tolk maar zachtjes hoeft te praten en het gesproken woord toch luid en duidelijk over komt bij de luisteraar kan de de tolk zich volledig blijven concentreren op de vertaling van de voertaal. Aan het einde van de dag of sessie zal de desbetreffende tolk een stuk minder vermoeid zijn.

Bovendien heeft de anderstalige luisteraar alles woord voor woord kunnen verstaan. Perfect!

GuideXpresse is gespecialiseerd in het leveren van het juiste fluistersysteem. Dat betekent dat wij u kunnen voorzien van het fluistersysteem dat het best aansluit bij uw wensen.

We zijn hier heel enthousiast over. Dit enthousiasme willen we graag met u delen. Waar u zeker rekening mee dient te houden als u op zoek bent naar het juiste fluistersysteem is uiteraard uw budget, de specificaties van het fluistersysteem, de afmetingen tijdens transport en de frequentie waarmee u het fluistersysteem gaat inzetten.

Fluisterset voor uw budget

Dit is een heel belangrijk punt om mee te beginnen. Bij GuideXpresse kunt u terecht voor twee merken als het gaat om een fluistersysteem.

Wanneer uw budget wat ruimer is en u wilt absoluut het beste dan kiest u zonder twijfel voor Sennheiser Tourguide.

Gaat u veel internationaal op reis met het fluistersysteem dan zult u absoluut blij worden van het gunstig geprijsde Orpheo Tourguide fluistersysteem.

Fluisterset met de juiste specificaties

Let bij de aanschaf van een fluistersysteem vooral op wat voor u belangrijk is.

Wilt u dat het fluistersysteem stil is als er niet gesproken wordt en dat de draadloze transmissie van het gesproken woord kraakhelder is dan kiest u voor Sennheiser Tourguide.

Op audio- en transmissieniveau is het Sennheiser fluistersysteem niet te verslaan, maar wordt wel op de voet gevolgd door Orpheo Tourguide dat op andere gebieden excelleert.

Ter snel vergelijk; het Sennheiser systeem heeft een accuduur tot 16 uur en het Orpheo systeem tot wel 50uur!

Fluisterset met de juiste afmetingen

Dit is een inkopper. Het Sennheiser systeem is in de transport- en laadkoffer zo’n beetje meer dan het dubbele van het Orpheo Tourguide systeem. Houd hier rekening mee. Reist u veel per trein of kan het systeem in de auto mee?

In het kort; heeft u de ruimte dan kiest u voor Sennheiser. Gaat u met het systeem op reis (internationaal, bijvoorbeeld een art- of city tour) dan kiest u voor Orpheo. Zonder twijfel.

Een fluisterset kopen of huren

Bent u van plan om het systeem meer dan eens per maand in te zetten? Dan is het het overwegen waard om voor het superieure Sennheiser fluistersysteem te gaan.

Gebruikt u het beduidend minder dan is de overweging inhuren of Orpheo Tourguide.

fluistersets bij GuideXpresse 1920x1080_4