0031(0)79-20 33 007
FAQ

duidelijk!

hopelijk.

 

Tourguideproducten

ZIJN HET VASTE SETS?

Hoewel we werken met Sennheiser Tourguide 2020D en deze koffers standaard voorzien zijn van 20 ontvangers en 1 microfoon, bieden we alles precies op maat aan. Als u twee ontvangers nodig heeft en 1 microfoon, dan is het fijn als u niet een hele set hoeft te huren. Los daarvan werken we wel met voordeel sets. We kiezen automatisch de meest gunstige voor jullie.

IS een tourguideSET ZWAAR?

Het Sennheiser Tourguide 2020D systeem is mobiel en werkt volledig stand alone. De set is dan ook niet zwaar en kan gemakkelijk verplaatst worden.

GUIDEXPRESSE TRANSPORTSERVICE?

De set wordt ruim van tevoren aangeleverd, vaak de dag voor de eerste dag van gebruik. En vervolgens halen we deze ruim na afloop weer op. Alles zodat er geen stress op het moment zelf is. Bij afleveren leggen we uit hoe de set werkt.

Onze klanten zijn slechthorend? Is dat een uitdaging?

Wanneer het gehoortoestel van de gebruiker daartoe geschikt is dan kunnen onze Sennheiser EK2020D ontvangers voorzien worden van een persoonlijke inductielus. Deze wordt om de hals gedragen en creëert als het ware een magnetisch veld dat door het daartoe geschikte gehoorapparaat opgevangen kan worden.

We worden vaak doorverwezen naar GuideXpresse. Hoe zit dat?

GuideXpresse is 'Authorized Specialist Partner Integrated Systems' van Sennheiser. Sennheiser ziet GuideXpresse als waardevolle partner op het gebied van 'visitorguidance & audiostreaming' systemen. Bovendien heeft Alexander van 2002 t/m 2011 bij Sennheiser gewerkt met rondleiding- en audioguidesystemen als specialiteit. 

HOEVEEL ONTVANGERS MAXIMAAL?

Het aantal ontvangers dat kan luisteren naar een zender is slechts gebonden aan het bereik van de zender. Dus het aantal luisteraars maakt niet uit, zolang ze maar binnen het bereik van de zender passen. Het bereik binnen is tot 75 meter en buiten tot 120 meter. Wel een beetje afhankelijk van de ruimte uiteraard en een en ander conform opgave vanuit de fabriek.

HOEVEEL MICROFOONS MAXIMAAL?

Sennheiser Tourguide 2020D is geprogrammeerd om 6 microfoons gegarandeerd storingsvrij naast elkaar te laten werken. Standaard voeren we de sets uit met headworn microfoons, maar we hebben ook zat draadloze handmicrofoons. Als dat voor jullie klus een betere optie is laat dit dan weten in het aanvullende opmerkingen gedeelte.

HEBBEN JULLIE TOLKENCABINES?

Nee, maar we kunnen het wel voor jullie verzorgen. De ervaring leert dat de meeste klanten het te duur vinden in verhouding tot onze fluisterapparatuur(tarieven) 

HEBBEN JULLIE SNEL LAST VAN HEIMWEE?

Gelukkig niet. Onze meeste klussen vinden plaats in Nederland, België, Duitsland en Luxemburg. Onze klanten en opdrachten komen van over de hele wereld.

Kunnen we deze producten huren of kopen?

Het enige wat GuideXpresse doet is het verkopen en verhuren van tour- en audioguidesystemen. Het antwoord is dus volmondig ja.

Audioguideproducten

Hoeveel audioguides passen er in 1 lader?

De laders van Orpheo zijn geschikt voor 24 audioguides. Dat gezegd hebbende is het goed om te weten dat als u maar 10 audioguides nodig heeft u er geen 24 hoeft te huren. Gewoon 10. Het is wel handig om rekening mee te houden als jullie er bijvoorbeeld 100 denken nodig te hebben. 4 volle laders komt op 96. Vaak is dit al voldoende, maar indien 100 echt nodig is dan zijn er dus 5 laders nodig, waarvan 1 dus voor een klein gedeelte gevuld. 

Waar moeten de audiobestanden aan voldoen?

Ideale opname formaat voor audioguides:

-0.5 dB on the master output, with a RMS level around -15 dB. 320Kbps Ogg of anders MP3. Stereo. Sample free 44.100 kHz.

De naam van het bestand dient als volgt opgebouwd te zijn: 
nr - titel - taal(eventueel).mp3

Lees ik het goed? Meerdere hoofdtelefoons?

Yep! De Orpheo Mikro audioguides kunnen voorzien worden van 2 hoofdtelefoons. Dit is onwijs handig om bijvoorbeeld piekdrukte op te vangen.

Moet GuideXpresse altijd ons audioguidesysteem programmeren of kunnen we dat zelf?

De eerste keer programmeren wij jullie set als service. Indien de software licentie meegekocht wordt dan is het een fluitje van een cent om de audiobestanden op de apparatuur te krijgen. Let op: een Windows machine is nodig. Of mac met Windows onder Parrallels. Als je bekend bent met Excel dan zal het uiterlijk van de software van deze Orpheo Mikro audioguides je intuitief goed liggen.

Is het systeem al ergens te bewonderen in Nederland?

Jazeker, bel of mail voor deze informatie. Ook is het wellicht aardig om GuideXpresse te volgen op Instagram, Twitter of Facebook. Hier plaatsen we wel eens foto's van projecten. Wellicht is deze wereldwijde referentielijst interessant voor u.

Moeten we de audiobestanden zelf op de gehuurde audioguides zetten?

De audiobestanden kunnen aangeleverd worden via bijvoorbeeld WeTransfer. Liefst zo ver mogelijk voor de uitvoeringsdatum, maar uiterlijk de week ervoor. Op die manier kunnen we eventuele verbeterpunten doorvoeren. Wij zetten de audiofiles er voor jullie op. De apparatuur wordt kant en klaar voor gebruik afgeleverd. Indien handmatige bediening (meest gekozen) dan is het systeem volledig stand alone en dus onafhankelijk van andere apparatuur.

Hoeveel talen kunnen geprogrammeerd worden?

Dat maakt eigenlijk niet uit. De audioguides zijn voorzien van een compact flashs harde schijf en afhankelijk van de uitvoering kan dit 2, 4, 8 of 16 Gb zijn. Daar passen dus behoorlijk wat MP3's op. 

Wij maken liever geen gebruik van hoofdtelefoons? En nu?

De Orpheo Mikro audioguide is naast twee hoofdtelefoons aansluitingen ook voorzien van een hoogwaardig luidsprekertje, zodat de audioguide aan het oor gehouden kan worden. Net als een mobiele telefoon, zeg maar. Behalve hygienisch is dit ook logistiek een heel handige optie. Op deze manier hoeven eer geen hoofdtelefoons uitgegeven en ingenomen te worden. Iets om over na te denken.

Wat staat er allemaal op het display van de audioguides?

Kijk, in principe is het zo dat wat ons betreft de aandacht naar het tentoongestelde moet gaan. Vandaar ook het niet al te hippe uiterlijk van de audioguides. Er is echter ruimte voor wat creativiteit op het OLED schermpje. Zo kunnen we de titel van de tour (of gekozen taal) aan de bovenzijde van het scherm plaatsen. Maar ook het nummer van de gekozen audiotrack. En de titel. Of een afbeelding. Dat kan ook.

Kunnen we deze producten huren of kopen?

Het enige wat GuideXpresse doet is het verkopen en verhuren van tour- en audioguidesystemen. Het antwoord is dus volmondig ja.

GuideXpresse is Authorized Specialist Partner Integrated Systems van Sennheiser

GuideXpresse op het web

www.guidexpresse.com
www.rondleidingsystemen.nl
www.gxpr.nl

Administratieve gegevens

IBAN:NL43RABO 0161 9065 40
BIC:RABONL2U
KvK: 53478614
BTW:NL002044084B46
Betaalmethoden: Bank, Ideal en Paypal

PayPal Logo

Adres

Industrieweg 33
2712 LA  ZOETERMEER.

telefoon

0031 (0) 79 20 33 007

E-mail

info@guidexpresse.com

Maar volg GuideXpresse zeker ook op