0031(0)79-20 33 007

Stemacteurs tillen beleving naar hoger niveau

U bent hier: Start > Content productie > Stemacteurs tillen beleving naar hoger niveau

Dit bericht is geplaatst in: Content productie

Wat is een stemacteur?

Bij GuideXpresse draait alles om de ideale bezoekersbegleiding. Dit kan live, maar in deze blog gaat het over vooraf geproduceerde content. M.a.w. er moet op voorhand audio-, video-, tekst- of fotomateriaal geproduceerd worden. In dit verhaal gaat het om het creëren van audio. Een stemacteur is iemand die zijn of haar stem professioneel gebruikt om verhalen in te spreken in een professionele studio. Dit gaan uw bezoekers zeer zeker waarderen.

Ik kan het toch gewoon zelf inspreken?

Dit kan zeker. En het gebeurt ook. In sommige gevallen is het zelf inspreken van teksten zelfs van toegevoegde waarde. Bijvoorbeeld als een oprichter zelf de gasten wil toespreken. Of als er een rondleiding door een kantoor wordt georganiseerd en de gasten bij ieder bureau een verhaaltje te horen krijgen van de medewerker, die normaal gezien aan dat bureau zit. Dan is het zeker van toegevoegde waarde om een en ander zelf in te spreken.

Let daarbij altijd wel op de kwaliteit. Maak goede teksten en neem een en ander op in een (professionele) studio. Echt! Het klinkt zoveel beter dan teksten, die aan de keukentafel zijn opgenomen met de dictafoon functie van de telefoon.

Goed verhaal

Nu we het toch over goede teksten hebben….bij het produceren van de perfecte audiotour is het soms handig om een professionele tekstschrijver in te schakelen. Op het moment dat de tekst een rommeltje is zal zelfs de beste stemacteur dit niet kunnen recht praten. Duidelijke, korte, leuke en informatieve teksten zijn het uitgangspunt.

Waarom een studio?

Het is belangrijk dat de opnames zo stil mogelijk zijn. Achtergrond- en/of omgevingsgeluiden zijn uit den boze (tenzij het van bewuste meerwaarde is, bijvoorbeeld bij een 3D opname in het bos). Door gebruik te maken van een zo goed mogelijke microfoon, bijvoorbeeld een Neumann, zal de opname van de stem zeer schoon en duidelijk zijn. In een studio is meestal dempingsmateriaal aanwezig om de opname ruimte zelf ook zo stil mogelijk te maken.

Op de stemacteur pagina kunt u opnames horen, die zijn opgenomen in de studio’s van de stemacteurs zelf.

Meerdere talen

Een van de belangrijkste voordelen van het aanbieden van een audiotour is toch wel dat de tour aangeboden kan worden in verschillende talen. De bezoeker kiest aan het begin van de tour de juiste taal en zal vervolgens alle verhalen kunnen verstaan. Voor iedere taal geldt hetzelfde uitgangspunt; schoon en duidelijk qua opname. Duidelijk, kort, leuk en informatief qua tekst.

Om uw bezoekers optimaal te bedienen adviseren we u gebruik te maken van stemacteurs van wie de gewenste taal de moedertaal is. Dit zal zeker niet onopgemerkt blijven door de bezoeker. Steenkolen Engels is eigenlijk alleen leuk voor Nederlanders. Voor Engelsen leidt het alleen maar af. Believe us but.

Gebruik vertaalbureaus om de basistaal te vertalen naar de gewenste taal. Vertalen is een vak. Google Translate, hoe handig en goedkoop ook, is in dit geval een valkuil.

GuideXpresse kan u aan de juiste vertalers en internationale stemacteurs helpen.

conclusie

Het creëren van een goede audiotour is een leuk project op zichzelf. Zeker als je op voorhand goed weet wat je wilt. Als je de volgende stappen doorloopt gaat het helemaal goed komen.

  • Schrijven van een goede tekst (eventueel door een professioneel schrijver
  • Laten vertalen van de tekst door een vertaalbureau
  • Teksten laten inspreken door de juiste stemacteurs

Over: GuideXpresse is een modern netwerkbedrijf. De core-business is het verhuren en verkopen van rondleiding-, tolk- en meertalensystemen en audioguides. In 2011 opgericht als eenmanszaak op basis van jarenlange, bij de fabrikant Sennheiser, opgebouwde training, ervaring en netwerk. Vanuit het moderne kantoor te Zoetermeer worden alle opdrachten aangenomen en verwerkt. Door de bedrijfsopzet vanGuideXpresse is de reactiesnelheid hoog.GuideXpresse is veel te vinden in de volgende branches: Kerkwezen, Onderwijs (zowel school als sport), Vertalingen, Broadcast, Fabrieksbezichtigingen, Stadswandelingen, Toerisme en dergelijke. Met name in Nederland, België en Duitsland kunt u ons tegenkomen, maar de apparatuur kan wereldwijd gebruikt worden. U bent van harte welkom bij GuideXpresse voor: rondleidingsystemen, tolksystemen, meertalensystemen, conferentiesystemen, (GPS)audioguides, interactieve apps. GuideXpresse is door Sennheiser aangewezen als productspecialist op het gebied van Sennheiser rondleidingsystemen. Daarnaast is GuideXpresse exclusief distributeur van het mooie Franse merk Orpheo.