0031(0)79-20 33 007

Belevingstour in 3d

U bent hier: Start > Geproduceerde Content > Audioguides > Belevingstour in 3d

Dit bericht is geplaatst in: Audioguides | Multimediaguide

Een belevingstour! De naam is eigenlijk al behoorlijk omvattend, maar laten we er eens iets verder op in gaan. Als er wordt gekozen voor het gebruik van audioguides dan wordt er meestal gebruik gemaakt van mooie audiotracks. Gesproken woord of muziek. Dat maakt niet uit in deze. Meestal nog in stereo. Laten we het daar eens over hebben.

Belevingstour van alle kanten

Er is al zo veel mogelijk. En soms is het zelfs al een tijdje voorhanden, maar wordt er gewoon niet zo veel mee gedaan. Maar stelt u zich eens voor; Uw gasten krijgen van u audioguides ter beschikking om zodoende door uw locatie te lopen. Dit kan binnen of buiten zijn. We gaan in dit voorbeeld even uit van buiten. Er worden verhalen verteld over gebouwen, over landschappen, over monumenten.

Meestal worden de verhalen ingesproken door een professionele stemacteur in een dedicated studio. Een volledig stille omgeving. Perfect om de stem kraakhelder over te laten komen. Het gaat dan om een stereo opname (of dubbel mono).

Maar soms is het juist leuk als er ook geluiden uit de omgeving te horen zijn. En dan ook nog uit de richting waar ze vandaan komen op het moment dat uw bezoeker naar het gebouw, het landschap of het monument kijkt. We hebben het dan over 3D audio, of Binaural recording. We hebben het dan ook over een echte Belevingstour. Met een hoofdletter.

Dus als de spreker het over een molen heeft in een landschap en aan de rechterzijde van het landschap is een boerderij dan is het dus mogelijk als de spreker een en ander inspreekt op locatie met de juiste apparatuur dat de bezoeker het verhaal precies zo hoort met de omgevingsgeluiden aan de juiste zijde. Alsof de spreker een en ander op dat moment live staat in te spreken dus. Wat een beleving tijdens de tour!

De juiste apparatuur voor een belevingstour

Om uw bezoekers zoiets gaafs te bieden heeft u een goed plan nodig. En de juiste apparatuur. Wat wilt u op welke manier en waar vertellen aan uw bezoekers.

Alle Orpheo audioguides zijn in staat om 3D audio weer te geven. Zonder problemen. Dit is echt heel gaaf. Onder dit artikel treft u een voorbeeld van een recente audiotrack opgenomen in 3D. Hiermee krijgt u een idee van de mogelijkheden en hopelijk zet dat uw creatieve proces in gang.

Om een en ander op te nemen heeft u speciale microfoons nodig. En de juiste opname apparatuur en technici. GuideXpresse kan u daarbij helpen.
Wij doen dat niet zelf, maar hebben daar de juiste specialist voor. Als u op zoek bent naar de juiste stem, dan kunt u eens hier kijken.

Orpheo MikroLX audioguides

Beleef het met z’n tweeën

Weet u wat ook leuk is? Iedere Orpheo audioguide kan voorzien worden van twee hoofdtelefoons. Dat is echt een hele leuke meerwaarde. denk bijvoorbeeld aan koppels, stelletjes, maar ook aan het opvangen van plotselinge piekdruktes.

Alleen opletten dat de twee niet ineens ieder een andere kant op gaat. 😉

Door gebruik te maken van dedicated audio tour apparatuur voor maakt u de beleving voor iedere bezoeker gelijk. Met deze apparatuur kunt u de regie bepalen en bent u niet afhankelijk van mobiele telefoons of een te downloaden app. Aanvullend kan uiteraard wel al is de controle over de audiokwaliteit dan een stuk minder.

Deze track is geproduceerd door de vrienden van iGlow

belevingstour next level

Bent u voornemens om een en ander naar een nóg hoger level te tillen dan is het wellicht een idee om u eens te verdiepen in Orpheo Touch multimedia guides voor uw belevingstour. Multimedia guides zijn eigenlijk Android telefoons in robuuste(re) uitvoering waar je niet mee kunt bellen.

Het leuke van een multimedia guide is dat u de mogelijkheden heeft van een groot scherm, waar u dus van alles mee kunt doen. Denk aan het weergeven van een looproute bijvoorbeeld. Of extra informatie over wat er te zien is door gebruik te maken van Augmented Reality.

De Orpheo Touch. Belevingstour to the Max

Over: GuideXpresse is een modern netwerkbedrijf. De core-business is het verhuren en verkopen van rondleiding-, tolk- en meertalensystemen en audioguides. In 2011 opgericht als eenmanszaak op basis van jarenlange, bij de fabrikant Sennheiser, opgebouwde training, ervaring en netwerk. Vanuit het moderne kantoor te Zoetermeer worden alle opdrachten aangenomen en verwerkt. Door de bedrijfsopzet vanGuideXpresse is de reactiesnelheid hoog.GuideXpresse is veel te vinden in de volgende branches: Kerkwezen, Onderwijs (zowel school als sport), Vertalingen, Broadcast, Fabrieksbezichtigingen, Stadswandelingen, Toerisme en dergelijke. Met name in Nederland, België en Duitsland kunt u ons tegenkomen, maar de apparatuur kan wereldwijd gebruikt worden. U bent van harte welkom bij GuideXpresse voor: rondleidingsystemen, tolksystemen, meertalensystemen, conferentiesystemen, (GPS)audioguides, interactieve apps. GuideXpresse is door Sennheiser aangewezen als productspecialist op het gebied van Sennheiser rondleidingsystemen. Daarnaast is GuideXpresse exclusief distributeur van het mooie Franse merk Orpheo.