0031(0)79-20 33 007

Bezoekersbegeleiding op 5 manieren

U bent hier: Start > Live Content > Tourguide > Bezoekersbegeleiding op 5 manieren

U heeft een verhaal te vertellen en wilt dit graag zo efficiënt en leuk mogelijk doen voor uw bezoeker. Het moet leerzaam én onderhoudend zijn.
Denk er hierbij aan dat de kwaliteit van uw bezoekersbegeleiding direct afstraalt op uw algehele uitstraling. In dit stuk leest u op welke manieren u de betrokkenheid van uw bezoekers kunt verhogen en zodoende een goede indruk achter kunt laten.

Kies de gewenste bezoekersbegeleiding methode

Zoals de titel al deed vermoeden waarschijnlijk gaan we in dit stuk in op 4 manieren van bezoekersbegeleiding. Hierbij delen we de manieren in twee categorieën in.

Live content

Als we spreken over live content dan bedoelen we dat de bron een audiosignaal direct naar de hoofdtelefoonontvangers stuurt. De bron kan hierbij een spreker zijn, bijvoorbeeld een rondleider, een voorganger of een tolk, of een vaste installatie.

Als er sprake is van een vaste installatie dan gebruiken we een stationaire zender om aan te sluiten op de audiobron.

Tourguide – MObiel en stationair gebruik

Bij live – bezoekersbegeleiding, zoals rondleidingen, fabrieksbezoeken en stadswandelingen, maar ook voor vertalingen gebruikt u een tourguide systeem. Bijvoorbeeld bij een rechtszaak of een trouwerij. Deze apparatuur is in de basis stand alone en mobiel te gebruiken.

Het is ook mogelijk om te kiezen voor een stationaire oplossing, waarbij een stationaire zender aangesloten wordt op een vaste audiobron. Bijvoorbeeld in het theater of bij een college. Klik hier voor meer informatie.

Live streamen naar smartphone – stationair gebruik

Naast specifieke Tourguide apparatuur is het ook mogelijk om een audiobron te streamen naar de eigen smartphones van uw bezoekers/gasten. Hierbij is het signaal lipsynchroon te noemen, waardoor het goed is toe te passen in live situaties als college’s, toespraken en dergelijke. Dit type van live content overdracht heeft een stationair karakter m.a.w. de audiobron verplaatst zich niet.

De audiobron is vaak een mengtafel of een vaste audiobron o.i.d. Klik hier voor meer informatie.

Vooraf geproduceerde content

Als het gaat om bezoekersbegeleiding op basis van vooraf geproduceerde content dan hebben we het over audioguides, multimediaguides of mobiele apps. De content wordt bij deze methodes vooraf geproduceerd.

Audioguides

Bij audioguides denken we aan bezoekersbegeleiding in bijvoorbeeld, maar niet uitsluitend, een museum. De bezoekers gaan met een kastje met daarop de geluidsbestanden door de locatie . De audiobestanden starten handmatig of automatisch tijdens de tour. Klik hier voor meer informatie.

Multimediaguides

Multimediaguides bieden een enorm veelzijdige manier van het begeleiden van uw bezoekers. Zo interactief als maar mogelijk, denk aan Augmented en Virtual Reality, mini games en meer, biedt u uw bezoekers een fantastische beleving gebaseerd op het tonen van beelden, video’s, webcontent, audiobestanden en teksten. Klik hier voor meer informatie.

Mobiele Apps

Steeds meer mensen hebben de beschikking over een smartdevice. Denk hierbij bijvoorbeeld een smartphone of tablet. Orpheo kan hiervoor apps verschillende apps bouwen. Klik hier voor meer informatie.

  • PWA – Progressive Web Apllications. Deze apps leven in de browser van de smartdevice van de bezoeker. De bezoeker gaat zonder app te downloaden door uw locatie.
  • Native apps. Deze apps maken optimaal gebruik van de mogelijkheden van de telefoon (bijvoorbeeld AR). De bezoeker downloadt hiertoe een app uit de app stores.

Over: GuideXpresse is een modern netwerkbedrijf. De core-business is het verhuren en verkopen van rondleiding-, tolk- en meertalensystemen en audioguides. In 2011 opgericht als eenmanszaak op basis van jarenlange, bij de fabrikant Sennheiser, opgebouwde training, ervaring en netwerk. Vanuit het moderne kantoor te Zoetermeer worden alle opdrachten aangenomen en verwerkt. Door de bedrijfsopzet vanGuideXpresse is de reactiesnelheid hoog.GuideXpresse is veel te vinden in de volgende branches: Kerkwezen, Onderwijs (zowel school als sport), Vertalingen, Broadcast, Fabrieksbezichtigingen, Stadswandelingen, Toerisme en dergelijke. Met name in Nederland, België en Duitsland kunt u ons tegenkomen, maar de apparatuur kan wereldwijd gebruikt worden. U bent van harte welkom bij GuideXpresse voor: rondleidingsystemen, tolksystemen, meertalensystemen, conferentiesystemen, (GPS)audioguides, interactieve apps. GuideXpresse is door Sennheiser aangewezen als productspecialist op het gebied van Sennheiser rondleidingsystemen. Daarnaast is GuideXpresse exclusief distributeur van het mooie Franse merk Orpheo.