0031(0)79-20 33 007

8 redenen om een audiotour aan te bieden

U bent hier: Start > Geproduceerde Content > Audioguides > 8 redenen om een audiotour aan te bieden

Dit bericht is geplaatst in: Audioguides | Geproduceerde Content

Het blijft een spel; de perfecte balans vinden tussen een vaak beperkt budget en het optimale aan uw bezoekers willen bieden. Het aanbieden van een goede audiotour is wat ons betreft een no-brainer. In dit artikel leggen we u 8 redenen voor om te kiezen voor de juiste audioguides voor uw audiotour.

1. Veel meer informatie beklijft bij de bezoekers.

Nog te vaak zien we bordjes met lappen tekst naast hetgeen er te zien is. U heeft wat te vertellen en wilt dat dat zo goed mogelijk blijft hangen bij de bezoekers. Als iemand een stuk moet lezen is dat vaak een figuurlijke drempel. Al helemaal als het wat drukker is en mensen staan te dringen.

Hoe fijn is het dan dat iemand het verhaal vertelt. Bij voorkeur een professionele stemacteur, luister hier wat voorbeelden. Als het verhaal goed is geschreven en ook nog eens op de juiste manier vertelt dan blijft het gegarandeerd beter hangen.

2. Uw bezoekers kiezen de audiotour in hun eigen taal

U heeft als het goed is op een gegeven moment wel een idee waar uw bezoekers vandaan komen. Op basis van die waardevolle informatie kunt u gaan denken aan het aanbieden van een audiotour in de taal van uw bezoeker. Dat is zooo fijn voor uw bezoekers. Het verhaal in de eigen taal te horen, ingesproken door een native speaker.

Maar geen nood als u op voorhand niet weet waar uw bezoekers vandaan zullen komen. Bijvoorbeeld in het geval van een nieuw museum. U kunt bijvoorbeeld beginnen met NL en EN en als blijkt dat er toch wel veel Fransen en Duitsers komen, dan kunt u dit later eenvoudig zelf aanvullen. En als het niet lukt, dan helpt GuideXpresse u uiteraard.

MikroLX in combinatie met DBOX maakt audiotours gemakkelijk

3. Audiotours zijn gemakkelijk aan te passen

In het vorige punt kon u het al lezen. De audiotours zijn zeer eenvoudig aan te passen met de Orpheo Manager software. De software is gratis, u betaald alleen eenmalig voor de licentie voor 2 (Windows) computers.

Zodoende kunt u dus bij wijzigingen of aanvullingen de audioguides op eenvoudige wijze van nieuwe content voorzien, bijvoorbeeld nieuwe of andere talen. U kunt hierbij ook denken aan wisselende tentoonstellingen. Of de volgorde van de content veranderen op basis van de route.

screenshot Orpheo Manager
Als u met Numbers of Excel om kunt gaan dan is Orpheo Manager zo onder de knie

4. Audiotours zorgen voor een hogere betrokkenheid

Als het verhaal pakkend geschreven en verteld is wordt uw bezoeker helemaal in uw wereld getrokken. Even weg van alles en volledige aandacht voor wat u te vertellen heeft. Als u het creatief aanpakt zou u zelfs de afzonderlijke audioteksten naar elkaar kunnen laten verwijzen. De bezoeker wil het volgende verhaal dan nóg meer beluisteren. Hoe dan ook, de betrokkenheid is optimaal.

Overigens is het goed mogelijk om audiobestanden aan elkaar te koppelen. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als de route (voor een gedeelte) vast is. Dan kunt u bijvoorbeeld ervoor zorgen dat na verhaal 7 automatisch verhaal 8 gaat spelen. Of welk verhaal u ook wilt.

5. Zoveel mensen, zoveel wensen

Wat is er nou mooier dan de bezoeker op de wenken te bedienen? Stel nou dat u evenveel kinderen als volwassenen ontvangt. Het is een gegeven dat kinderen het liefst op een andere manier het verhaal te horen krijgen als volwassenen. Denk aan het verschil tussen het nieuws en het jeugdjournaal.

Nou, dat kan dus. En ook nog een in verschillende talen.

Ieder zijn eigen stijl

6. Commercieel interessant

Stel dat uw museum is voorzien van een winkel. Of dat u een stadswandeling aanbiedt. Het is door middel van de eerder genoemde koppeling van audiofiles mogelijk om op bepaalde punten een commerciële boodschap te laten horen.

Voorbeeld 1:

Er wordt een verhaal verteld over antieke boeken. Aan het einde van het verhaal kunnen we dan automatisch een verhaal laten horen over dat een replica van de antieke boeken in de museumwinkel verkrijgbaar is.

Voorbeeld 2:

Bij een stadswandeling kan het interessant zijn om te verwijzen naar locale horeca bijvoorbeeld. Dus op basis van de locatie zou er dan verteld kunnen worden dat het wellicht tijd is voor een pauze en dat deelnemers aan de audiotour bijvoorbeeld korting kunnen krijgen op basis van het vertonen van het ticket of de audioguide.

7. Automatische begeleiding mogelijk.

Als u als museum (of andere locatie uiteraard) eigenaar de regie in handen wilt houden dan is het wellicht goed om te weten dat met de Orpheo Mikro LX audioguides een volledig (of gedeeltelijk) geautomatiseerde audiotour mogelijk is. De audioguides zullen automatisch gaan spelen bij het benaderen van bepaalde objecten of het binnen treden van bepaalde zones.

Ook kunnen de audioguides automatisch synchroon lopen met video beelden. Ongeachte wanneer je invalt. Mocht u in de buurt zijn van Corpus, Gouda Cheese Experience of Nationaal Militair Museum dan kunt u de audioguides in (semi) automatische vorm in actie zien (horen eigenlijk).

8. Statistieken optioneel beschikbaar

Wat ook een mooie aanvulling kan zijn is de Orpheo D-BOX. Hiermee kunt u de audioguides op een eenvoudige manier op de juiste taal (laten)zetten, maar belangrijker nog….u kunt zo inzicht krijgen in het gedrag van uw bezoekers. Op die manier kunt u conclusies trekken en bijvoorbeeld een en ander aan te passen c.q. optimaliseren.

U heeft hiervoor wel te allen tijde een internet verbinding nodig omdat deze software in de cloud (op een server van Orpheo) draait.

Als u nog meer redenen wilt horen om een audiotour voor uw locatie te nemen, dan kunt u te allen tijde contact opnemen met GuideXpresse. Ook is het wellicht leuk om dit stappenplan eens door te nemen.

Over: GuideXpresse is een modern netwerkbedrijf. De core-business is het verhuren en verkopen van rondleiding-, tolk- en meertalensystemen en audioguides. In 2011 opgericht als eenmanszaak op basis van jarenlange, bij de fabrikant Sennheiser, opgebouwde training, ervaring en netwerk. Vanuit het moderne kantoor te Zoetermeer worden alle opdrachten aangenomen en verwerkt. Door de bedrijfsopzet vanGuideXpresse is de reactiesnelheid hoog.GuideXpresse is veel te vinden in de volgende branches: Kerkwezen, Onderwijs (zowel school als sport), Vertalingen, Broadcast, Fabrieksbezichtigingen, Stadswandelingen, Toerisme en dergelijke. Met name in Nederland, België en Duitsland kunt u ons tegenkomen, maar de apparatuur kan wereldwijd gebruikt worden. U bent van harte welkom bij GuideXpresse voor: rondleidingsystemen, tolksystemen, meertalensystemen, conferentiesystemen, (GPS)audioguides, interactieve apps. GuideXpresse is door Sennheiser aangewezen als productspecialist op het gebied van Sennheiser rondleidingsystemen. Daarnaast is GuideXpresse exclusief distributeur van het mooie Franse merk Orpheo.