0031(0)79-20 33 007

audioguides opbergen doe je zo

U bent hier: Start > Geproduceerde Content > Audioguides > audioguides opbergen doe je zo

Dit bericht is geplaatst in: Audioguides

audioguides opbergen in een mooi rack

Een mooie opgeruimde ontvangstruimte is natuurlijk altijd aan te raden. Het straalt enorme rust en organisatie uit. Los daarvan is het ook nog eens ideaal voor de werknemers én bevordert het de levensduur van uw apparatuur. De audioguides in dit verhaal.

In deze blog concentreren we ons op wat mogelijkheden met betrekking tot het goed opbergen van de audioguides als ze niet gebruikt worden. De audioguides van Orpheo hoeven niet per sé de hele dag aan de lading te hangen.

Sterker, vanuit Orpheo wordt geadviseerd om ze overdag te gebruiken en ‘s nachts op te laden. Dit heeft uiteraard wel consequenties voor de programmering van de audioguides. Als audioguides overdag niet geladen worden dan is het raadzaam om te kijken naar de instellingen van auto-shutoff en de uit-de-lader-status.

Toch kunnen de audioguides dan wel in de lader geplaatst worden. Het is dan zinvol om alle laders achter een schakeling te zetten, zodat ze in één keer allemaal tegelijk uit- of aangezet kunnen worden.

Denk aan de rug bij het opbergen van audioguides

Een te lage positie van de laders is niet aan te raden. Op het moment dat het druk wordt, maar eigenlijk ook al als het rustig is is het eigenlijk vervelend als je de hele tijd moet bukken om de audioguides uit de lader te halen. Of terug te plaatsen. Ook is het lastig om een mooi overzicht te krijgen van de status van de audioguides.

Hier een voorbeeldje van vrij laag geplaatste audioguides.

Uitgifterack St Mont MIchel
Uitgifte rack bij St Mont Michel

Berg audioguides verticaal op

Het grote voordeel van audioguides verticaal opbergen, zoals ook op de foto hierboven, is dat de audioguides heel makkelijk toegankelijk zijn en dat het rack bovendien minder stof pakt.

Bovendien is de hitte afvoer veel beter. Vaak zijn de audioguides voorzien van lanyards (nekkoorden) en bij horizontale plaatsing liggen, die er dan vaak boven op. Dit betekent dat de audioguides tijdens het laden te warm worden wat slecht is voor de accu.

Uitgifterack Nederlands militair museum
Uitgifterack Nederlands militair museum

Op de foto hierboven is duidelijk te zien dat de gele lanyards (met logo van de locatie) netjes voor de audioguides hangen. Veel ordelijker dan dat ze als spaghetti bovenop de audioguides liggen.

We hadden het eerder over te laag geplaatste laders. Hieronder een afbeelding van een mooie uitgifte wand. Ideaal, want precies op de juiste hoogte. Hartstikke mooi overzichtelijk. Het is wel een wezenlijk onderdeel van het ontwerp van deze hal. Zoveel audioguides zet je niet even op een tafel in een hoekje.

Hier is goed nagedacht over het ideaal opbergen van de audioguides met het personeel én het optimaal gebruik van de audioguides in het achterhoofd.

Uitgiftewand bij Kandinsky
Uitgiftewand bij Kandinsky tentoostelling

gekleurd opbergen

Het heeft niet bijster veel met het opladen zelf te maken, maar wist je dat de audioguides (alleen de Orpheo LX versie) in iedere RAL kleur beschikbaar zijn.

Standaard zijn ze mooi donkerblauw, maar tegen een geringe meerprijs in een andere kleur leverbaar.

Wanneer ze dan opgeborgen worden geeft dat wel een heel fraai beeld. Kijk maar

uitgiftemeubel bij Corpus
Uitgiftemeubel bij Corpus

Conclusie opbergen audioguides

  • Beter voor het personeel (rugklachten, plezier in werk);
  • Schept orde (en rust en professionele uitstraling);
  • Beter voor de audioguides (ze worden bijvoorbeeld niet te heet);
  • Het staat gewoon mooier!

Als u meer wilt weten over deze oplossingen stuur dan een mail of bel even op. Gaan we even kijken wat er mogelijk is bij u.

Over: GuideXpresse is een modern netwerkbedrijf. De core-business is het verhuren en verkopen van rondleiding-, tolk- en meertalensystemen en audioguides. In 2011 opgericht als eenmanszaak op basis van jarenlange, bij de fabrikant Sennheiser, opgebouwde training, ervaring en netwerk. Vanuit het moderne kantoor te Zoetermeer worden alle opdrachten aangenomen en verwerkt. Door de bedrijfsopzet vanGuideXpresse is de reactiesnelheid hoog.GuideXpresse is veel te vinden in de volgende branches: Kerkwezen, Onderwijs (zowel school als sport), Vertalingen, Broadcast, Fabrieksbezichtigingen, Stadswandelingen, Toerisme en dergelijke. Met name in Nederland, België en Duitsland kunt u ons tegenkomen, maar de apparatuur kan wereldwijd gebruikt worden. U bent van harte welkom bij GuideXpresse voor: rondleidingsystemen, tolksystemen, meertalensystemen, conferentiesystemen, (GPS)audioguides, interactieve apps. GuideXpresse is door Sennheiser aangewezen als productspecialist op het gebied van Sennheiser rondleidingsystemen. Daarnaast is GuideXpresse exclusief distributeur van het mooie Franse merk Orpheo.