Synchroon beeld en geluid

Synchroon beeld en geluid

Wat heb je er aan

Wellicht heeft u het thuis al eens ervaren. Bepaalde Nederlandse televisiekanalen hebben er veel last van. Het beeld loopt niet synchroon met het geluid. Of andersom. Dat kan behoorlijk vervelend zijn. Helemaal als je er ook nog eens extra op gaat letten. Het logische gevolg is dat het programma als vervelend ervaren wordt en afgezet wordt. Laten we dit eens doortrekken. Stel, u heeft een tentoonstelling. U heeft uw bezoekers verwent met een mooie Orpheo audioguide en zodoende kunnen ze bij de door u gewenste items allerlei informatie horen in plaats van hele stukken tekst te moeten lezen. Tot zover geen probleem, maar nu komen uw bezoeker aan in een gedeelte van uw tentoonstelling waar een groot beeldscherm is waarop een video te zien is. U wilt graag dat uw bezoekers gebruik kunnen blijven maken van hun Orpheo audioguide en dat wat ze horen ook precies gelijk loopt met hetgeen ze op dat moment op het videoscherm zien. Leuke bijkomstigheid is dat uw bezoekers zo tijdens hun bezoek niet de hele tijd hun hoofdtelefoon op of af hoeven te zetten. Kan dat?

Synchroon beeld en geluid

Zo doen we dat!

Ja, dat kan. Het is nog eenvoudig ook met Orpheo audioguides. Wat we eigenlijk doen is het geluid dat bij het beeld hoort verplaatsen naar de audioguide van uw bezoekers. Net als alle andere informatie staat deze dus al op de audioguide zelf en is het op het moment dat uw bezoeker de betreffende ruimte betreedt een kwestie van het beeld en geluid synchroon laten lopen. Door gebruik te maken van tijdcodes is dit geen enkel probleem. Heel simpel: de audioguide bepaalt zeer nauwkeurig waar de video op dat moment is (tijdcode) en begint op dat punt de audio af te spelen. Andere klanten hebben al geconstateerd dat het onmogelijk is om het systeem niet goed te laten functioneren.

Orpheo Mikro audioguides

Enkele voordelen

  • Door gebruik te maken van MP3 audiofiles kunt u veel teksten kwijt in iedere taal;
  • Automatische activatie van de audiofiles schept mogelijkheden voor uw locatie. Standaard is handmatige activatie (meest gekozen);
  • Orpheo is een wereldwijde speler, met meer dan 20 jaar ervaring in deze markt;
  • Orpheo Mikro audioguides zijn bijzonder geschikt voor mensen met een gehoor- of zichtuitdaging;
  • Standaard is iedere Orpheo Mikro audioguide voorzien van twee hoofdtelefoonuitgangen en een luidsprekertje;
  • Eenvoudige bediening;
  • Door gebruik te maken van lanyards hebben uw bezoekers de handen vrij;
  • Zeer eenvoudig te voorzien van nieuwe content.

Mogen we u helpen bij dit onderwerp?
Vult u hieronder wat gegevens in en GuideXpresse komt in actie!

[gravityform id=”16″ title=”false” description=”false”]