Het maakt niet uit wat de gemiddelde leeftijd van de groep is. Van jong tot oud, van school tot werkomgeving….iedereen kan baat hebben bij een goed rondleidingsysteem. Aan de hand van wat korte sfeerbeelden laten we wat leuke locaties zien, waar u wellicht nog niet aan gedacht had bij het gebruik van een rondleidingsysteem

Rondleidingsysteem voor schooluitjes

Het komt eigenlijk best vaak voor. Een schoolgroep krijgt een rondleiding door een werkplaats of een boerderij. Een schooluitje. Maakt niet uit waar, maar wat overal hetzelfde is is dat de docent de aandacht moet zien vast te houden van een groep leerlingen, die niet stil achter een tafel zitten. De aandachtspanne van kinderen is al kort, maar als ze dan ook nog eens flink hun best moeten doen om het gesproken woord te kunnen horen, dan is het al snel afgelopen. Met een rondleidingsysteem kan de docent de groep toespreken en de leerlingen zullen alles perfect verstaan. Alsof het direct en alleen tegen hen verteld wordt, één op één. U zult merken dat de groep beter bij elkaar blijft en dat de aandacht veel beter gehandhaafd blijft. Bovendien komt de informatie (veel beter) aan en dat is natuurlijk het doel van een schooluitje.

Veel gezien op

Uiteraard nodigen we u uit om gedachten de vrije loop te laten gaan als het gaat om mogelijke toepassingen. Om u een zetje in de goede richting te geven alvast wat voorbeelden in het kader van schooltuitjes; museumbezoek, fabrieksbezoek, werkplaatsbezoek, (stads)boerderij, dierentuin, themaparken en stadswandelingen.
Maak uw schooluitje nog waardevoller en boek een rondleidingsysteem.