De afgelopen weken is er volop gewerkt aan een betere bereikbaarheid van met name de GuideXpresse website. De snelheid van de website en het contactformulier zijn enorm verbeterd. Zo is het voor onze bezoekers mogelijk om in minder stappen een rondleidingsysteem te boeken of (prijs)informatie aan te vragen.

Om de bezoekers van de GuideXpresse website nóg beter van dienst te zijn is het van belang dat alles goed op elkaar afgestemd is. Wat op de website beloofd wordt, moet in de offertes naar voren komen en tijdens de klus waarheid worden. Zo moet het en zo gaat dat bij GuideXpresse. De afgelopen periode is dan ook gebleken dat de doorgevoerde wijzigingen goed aanslaan. Het aantal aanvragen is een stuk realistischer en het aantal klussen vult de agenda goed.
 

In minder stappen een beter rondleidingsysteem

Uit onderzoek bleek dat de bezoekers van de GuideXpresse website moeite hadden met de manier om in contact te komen met GuideXpresse. Bijvoorbeeld per telefoon of e-mail of het aanvragen van een offerte. Alle contactmogelijkheden hebben we nu in één dynamisch formulier gevat. Dit formulier past zich aan op basis van de gegeven antwoorden. Zo neemt het aantal in te vullen vragen voor de bezoeker af en de kwaliteit van de aanvraag toe. Zo boekt u nog eenvoudiger een rondleidingsysteem bij GuideXpresse.
 
GuideXpresse Dynamisch contactform

Rondleidingsysteem huren

Uiteraard worden er ook nog gewoon verhuurklussen uitgevoerd. Zo heeft GuideXpresse weer een aantal nieuwe relaties mogen begroeten uit diverse branches. Een nieuwe relatie is een vooraanstaand speler in de wereld van automobielveiligheid. Zij produceren airbags, veiligheidsriemen, sturen en allerlei electronica om uw auto veiliger te maken. Voor weer een andere klant gaat er een aantal sets naar de Autosalon te Geneve, alwaar een een rondleider een groep mensen langs de stands gaat leiden.

Laat ons u overtuigen en vraag gerust een vrijblijvende demo of offerte aan. We zijn u graag van dienst.

Pin It on Pinterest