En het coolste festival is niet alleen figuurlijk bedoeld, maar ook letterlijk. In Zwolle vindt dit jaar de derde editie plaats van het IJsbeelden Festival met het thema “Coole koningen en ijzige koninginnen” en brengt het rijke verhaal van ons koninkrijk betoverend in beeld.

Niet alleen in beeld, trouwens. GuideXpresse is ingeschakeld voor de inhuur van 100 handheld audiospelers, die ieder voorzien zijn van 36 audiofiles, bestaande uit gesproken tekst en geluidseffecten. Alle audio is ingesproken en voorzien van geluidseffecten door een professionele stemacteur van Mediageniek Audiovisuele Producties.

Zo kunnen de bezoekers door middel van het intoetsen van het getal wat in het ijs staat verwerkt naast het desbetreffende ijsbeeld een mooi en uitgebreid verhaal horen over die ijs-scene. Echt heel mooi gedaan.

Werelds festival
40 nationale en internationale ijskunstenaars, 250.000 kilo ijs en evenzoveel kilo’s sneeuw, tientallen kettingzagen, gasbranders en beitels. Met een tentencomplex van 2000 m² is het IJsbeelden Festival een van de grootste ijsbeeldenfestivals ter wereld.

IJskunstenaars uit alle windstreken realiseren de indrukwekkende beelden in amper 2 weken. Uit reusachtige ijsblokken van 2 meter lang, 1 meter breed, 70 centimeter hoog en met een gewicht van 1500 kilo ontstaan koningen van formaat en koninginnen met ijskoude allure.

Gaat u kijken om ze van dichtbij te bekijken. De vorsten en vorstinnen verwachten u! Kaarten zijn hier te koop: klik Het festival is te bezoeken vanaf 7 december 2013 tot 26 januari 2014.

Meer info over het ijsbeeldenfestival